• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

muhian

Members
  • Content count

    2982
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

38 Baik

About muhian

  • Rank
    Ahli Sangat Rajin
  • Birthday 09/28/89

Profile Information

  • Gender Male

Contact Methods

  • Skype muhian

muhian's Activity

  1. muhian added a post in a topic Sistem Anda..   

    Haha hello putera.com 2019!!!
    Kita masih layan RIG.
    spec update
    Intel Core i7 [email protected]+liquid metal
    Noctua NH-D15 cooler
    MSI Z77A-GD65
    Kingston HyperX beast 16gb ddr3 2400mhz 1.65v
    Zotac GTX1080Ti x2 SLI
    Seasonic 1000w platinum
    Benq RL2455HM 24" led lcd
    Liteon 24x dvdrw
    Creative T10 2.0ch
    Cherry MX Board 3.0 mechanical keyboard brown switch
    Logitech M100r mouse
    Coolermaster 690 III white edtion
    • 0
  2. muhian added a post in a topic Sistem Anda..   

    Wah hidup lagi putera nih.dah lama tak masuk.tgk macam dah tak aktif langsung macam dulu dah.rindu putera dulu.
    Mari update spec baru sikit kini:
    Intel Core i7 [email protected]
    Corsair Hydro H100i AiO watercooler
    MSI Z77A-GD65
    Kingston HyperX beast 16gb ddr3 2400mhz 1.65v
    Palit Nvidia Geforce Gtx1060 Dual 3GB
    Seasonic X-560 psu
    Benq RL2455HM 24" led lcd
    Liteon 24x dvdrw
    Creative T10 2.0ch
    Cherry MX Board 3.0 mechanical keyboard brown switch
    Logitech M100r mouse
    Corsair Carbide 500r arctic white casing
     
    • 0
  3. muhian added a post in a topic Sistem Anda..