• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

gigabyte

Members
  • Content count

    43
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About gigabyte

  • Rank
    Ahli

gigabyte's Activity

  1. gigabyte added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    macaman nak ambik job ni? Berminat to translate Eng - BM.
    • 0
  2. gigabyte added a post in a topic Putera Sunyi   

    dah takde admin ke dalam ni. common min naikkan semula kegemilangan putera.com seperti awal tahun 2000 dahulu.
    • 0
  3. gigabyte added a post in a topic Facebook   

    kalau org nak pedajal kan kita pun blh ni. yg penting tahu email kita lps tu try la login byk kali dgn letak ntah apa2 pwd.
    • 0
  4. gigabyte added a post in a topic Putera Sunyi   

    lama betul tak jengah sini hahahah..... dari zaman aku study sampai dah 5 tahun kawin.. 
    • 0