• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

MenCaRi

Members
  • Content count

    1555
  • Joined

  • Last visited


Profile Comments posted by MenCaRi

  1. MenCaRi

    Tarbiyah Hari Ini.
  2. MenCaRi

    kebocoran yang kecil mampu menenggelamkan kapal yang besar

  3. MenCaRi

    “Harta tidak akan berkurang kerana sedekah. Allah pasti akan menambah kemuliaan seseorang yang suka memaafkan. Juga tidaklah seseorang itu merendahkan diri kerana Allah, melainkan dia akan diangkat pula darjatnya oleh Allah ‘Azzawajalla.” (HR Muslim)

  4. MenCaRi

    aku baru try pear os.haha best.mcm mac osx

    1. umarzuki

      ubuntut?

  5. MenCaRi

    aktiviti plg best zaman sekolah rendah adalah ronda2 satusekolah.haha

    1. dvdbane

      setuju..haha

    2. ahaksz!

      lolololololololololol

  6. MenCaRi

    siapa dah guna usb 3.0?laju x

    1. Show previous comments  1 more
    2. syahmixp

      laju.. tp haddisk lak slow

    3. mon678

      laju kalau harddisk tu support usb 3.0

    4. mon678

      laju 60mb/s transfer data gune hdd usb 3.0

  7. MenCaRi

    nak blaja buat server

    1. umarzuki

      buat server apa?

  8. MenCaRi

    forum apa lagi yg best selain putera

    1. Show previous comments  1 more
    2. mon678

      kalau hiburan ak selalu lepak kt forum ini -> forum.jphip.com

    3. AnNamir

      Jangan la tinggalkan putera huhu ;-)

    4. umarzuki

      sesapa tau forum sastera/penulisan melayu? rasanya awal 2000 dulu ada DBP punya tapi dah tak jumpa pulak

  9. MenCaRi

    rindu gila putera yg sebelum kena serangan ddos.forum time tu aktif gila.byk sgt dpt maklumat

  10. MenCaRi

    Yipieeeee

    1. K.A.

      ape yang ko happy sangat wan??

      haha

  11. MenCaRi » Paan

    aktifkan diri anda

  12. MenCaRi » abixpert

    awat tak habaq awai2 dok perlis