• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

MenCaRi

Members
  • Content count

    1550
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

10 Baik

About MenCaRi

  • Rank
    Ahli Rajin
  • Birthday 02/28/88

Profile Information

  • Gender Male
  • Location Malaysia
  • Interests bolasepak

Previous Fields

  • Nama lain casey

MenCaRi's Activity

  1. MenCaRi added a post in a topic Kenapa Forum Tidak Rancak?   

    masing2 ada komitmen lain yg lebih penting
    • 0
  2. MenCaRi added a post in a topic iflix   

    hang dah try ka iflix umar?
    aku dah try mmg terbaik. cuma perlu banyakkan lagi content HD
    • 0
  3. MenCaRi added a post in a topic Kenali Youtube secara teknikal   

    youtube ada pilihan, samada nak tgk dlm sd atau hd
    • 0
  4. MenCaRi added a topic in Pembangunan Web   

    Nak Buat Playlist Lagu Berasaskan Web
    Assalam..
    macam mana nak masukkan coding ni dalam blogspot?
    jsfiddle.net/WsXX3/2301
    Terima Kasih
    • 0 replies
    • 22 views
  5. MenCaRi added a topic in Papan Induk   

    Audio Port untuk Pc
    Puteranian
    aku tahu fungsi yang warna hijau dan pink tu. warna biru tak tahu. warna biru apa fungsinya?

    • 0 replies
    • 35 views
  6. MenCaRi added a topic in Multimedia   

    Kenali Youtube secara teknikal

    Perbincangan ilmiah - kenali Youtube secara teknikal
    -menggunakan html5
    -menggunakan h264
    -max support 8k dengan 60 frame per rate
    -audio guna stereo dan 5.1 (masih tidak sokong 7.1 Harap Youtube dpt kerjasama dgn Dolby dan Dts tentang audio)
    -baru ja on dark theme
     
    Supported YouTube file formats
    support.google.com/youtube/troubleshooter/2888402
     
    Recommended upload encoding settings 
    support.google.com/youtube/answer/1722171
     
    Recommended resolution & aspect ratios
    support.google.com/youtube/answer/6375112
     
    Ok tambahlah info yang ampa tau. Ada soalan boleh kemukakan. Siapa tau boleh jawab
    • 2 replies
    • 48 views
  7. MenCaRi added a topic in Multimedia   

    Youtube Tidak Lagi Menggunakan Flash
    YouTube Kini Menggunakan Teknologi HTML5 Untuk Penstriman Di Keseluruhan Web Menggantikan Flash
    Google telah mula menguji sokongan penstriman video menggunakan teknologi HTML5 sejak daripada tahun 2010 yang lepas, dan hari ini, mereka mengubah tetapan YouTube untuk strim semua video pada web menggunakan HTML5, berbanding penggunaan Flash sebelum ini.
    Dengan perubahan ini, para pengguna tidak perlu risau sebarang perkara, memandangkan kesemua pelayar web moden termasuk Chrome, Firefox, Internet Explorer 11 dan juga Opera menyokongnya tanpa sebarang masalah. Penggunaan teknologi HTML5 turut membolehkan kandungan di YouTube dibawa ke pelbagai peranti lain, termasuk TV, peranti penstriman dan sebagainya. Pihak YouTube mengatakan transasi ini membolehkan pengguna menikmati kualiti video baik dengan lebih pantas berbanding sebelumnya, selain penggunaan VP9 yang mengurangkan penggunaan saiz data berbanding sebelumnya.
    Dengan perubahan ini juga, pihak YouTube mengatakan pembangun atau penerbit kandungan boleh menggunakan kod iframe yang disediakan mereka yang membolehkan pemain video yang bersesuaian ditunjukkan secara automatik pada pengunjung web, berbanding penggunaan kod object sebelum ini yang mana lebih kepada berasaskan Flash.
    sumber
    youtube-eng.googleblog.com/2015/01/youtube-now-defaults-to-html5_27.html
    • 0 replies
    • 50 views
  8. MenCaRi added a post in a topic Info About Intel   

  9. MenCaRi added a post in a topic Petikan kata-kata.   

    Berpijak di bumi nyata. Terus kuat dan sabar. Jangan biarkan masa silam mengawal hidup anda
    • 0
  10. MenCaRi added a post in a topic Apa Yang Korang Rasa Hari Ni ?   

    rasa nak layan gambar fazura

    • 0
  11. MenCaRi added a post in a topic iflix   

    iflix version apa sesuai utk stb putih tm?
    • 0
  12. MenCaRi added a post in a topic Lagu yang anda dengar sekarang.   

    Khai bahar - bayang
    Khai bahar - bayang
    • 0
  13. MenCaRi added a post in a topic Yu-gi-oh!   

    yu gi oh malay dub
    • 0
  14. MenCaRi added a post in a topic Buang Tulisan Dari Gambar Ni   

    trimas ccput. lama x pekena pasemboq padang kota
    • 0
  15. MenCaRi added a post in a topic Teka-Teki   

    berikan 4 negara yang takda huruf A dalam masa 1 minit
    berikan 4 negara yang takda huruf A dalam masa 1 minit
    • 0