• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

arfaie

Premium Member
  • Content count

    5048
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

15 Baik

About arfaie

  • Rank
    Ahli Amat Rajin
  • Birthday 10/24/86

Contact Methods

  • Website URL http://www.google.com.my/search?hl=en&q=arfaie&btnG=Search&meta=cr%3DcountryMY
  • Yahoo [email protected]m

Profile Information

  • Gender Male
  • Location Pengkalan Hulu, Perak Darul Ridzuan.

Previous Fields

  • Nama lain Muhammad Rifaie Abu Bakar

Recent Profile Visitors


10992 profile views

arfaie's Activity

  1. arfaie added a topic in Borak-Borak Android   

    Tutorial : Setup emel Putera.com dalam android 5.1.1
    assalam dan selamat sejahtera...
    hari tu aku ada google cara nak setup emel putera.com dalam smartphone android. disebabkan tak jumpa tutorial yang specific dengan cara setup emel putera.com, jadi aku sediakan satu tutorial untuk membantu.
    mula2 add account dalam android. pergi settings > account.

    kemudian add account.

    pastu pilih personal (imap)

    masuk alamat emel

    kemudian password

    masukkan details macam di bawah untuk incoming setting, ubah incoming server dan security type

    kemudian configure outgoing setting

    account option ni terpulang kepada selera masing2. aku guna automatic push setting

    hampir selesai! bagi nama kat inbox korang

    alhamdulillah siap!

    bolehlah cuba yer hehe... sekian
    • 0 replies
    • 281 views