• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Activity Stream

Activity Stream

  1. ^KamilskaZ^ added a post in a topic Putera Sunyi   

    apak ah...macam mana aku leh igt login id aku kat putera ni?
    • 0
  2. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   


    Pertikaian dagangan menjejaskan ekonomi global
     Menurut anggaran oleh Institut Penyelidikan Ekonomi Jerman (IFO), pertikaian perdagangan yang semakin meningkat antara Amerika Syarikat dan China terlalu menjejaskan ekonomi global. Keadaan ini menimbulkan kemerosotan dalam prospek ekonomi dunia, yang menekankan IFO.Pakar-pakar terkemuka yang mengambil bahagian dalam kaji selidik percaya bahawa kedua-dua keadaan semasa dan jangkaan ekonomi untuk suku ketiga tahun ini adalah semakin bertambah buruk. Menurut Presiden IFO, Clemens Fuest, penganalisis menjangkakan pertumbuhan perdagangan global akan melambatkan pada kadar yang lebih pesat daripada ramalan yang sebelumnya. Kementerian menunjukkan sentimen mengenai prospek perdagangan telah menjadi pesimis sejak konflik meletus antara Amerika Syarikat dan China.Lebih-lebih lagi, ahli ekonomi tidak menolak kemungkinan penurunan dalam penggunaan isi rumah serta kelembapan aktiviti pelaburan dan kadar faedah jangka pendek dan jangka pendek yang lebih rendah, nota IFO.
    • 0
  3. Michael scotfield added a post in a topic Analisa Instaforex   

    USD / JPY melantun pada tahap sokongan perantaraan, lantunan harga berterusan!  
    https://forex-images.ifxdb.com/userfiles/20190815/analytics5d54d7d9c2b79.png
    USDJPY melantun pada tahap sokongan perantaraan pada tahap 105.73, pergerakan harga selanjutnya boleh berlaku! Kemasukan: 105.73
    Kenapa baik: 61.8% Anjakan Fibonacci, 61.8% lanjutan Fibonacci,pergerakan mendatar pada tahap rintangan tinggi Ambil Keuntungan: 106.71
    Kenapa bagus: Pergerakan mendatar pada tahap rintangan tinggi, 38.2% Anjakan Fibonacci, 100% Lanjutan Fibonacci
     
    Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/150188
    • 0
  4. lucky123 added a topic in Sembang   

    Vietnamese street snack
    Mana ada jual Vietnamese spring roll yg sedap? aku pernah beli on9 tapi yg dah ubah dan rasa pon dah tak mcm yg original punya. dua tahun lepas try masa travel sana balik kl skrg tringin pulak nak lagi. nk buat sendiri malas dan leceh.
    • 0 replies
    • 22 views
  5. instaforexns added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Keputusan peraduan InstaForex diumumkan



    Keputusan pertandingan InstaForex kini diumumkan dan pemenang dari lima tahap ditentukan. Hari ini, kami bersedia menamakan pemenang InstaForex Sniper, One Million Option, FX-1 Rally, dan Lucky Trader. Kami berbangga dengan juara kami, pedagang lain dialu-alukan mencipta kemenangan, dan berharap tuah bakal menjadi milik mereka!

    Instaforex Sniper

    InstaForex Sniper menghargai ketepatan, kesabaran, dan reaksi ketajaman. Pedagang SlobodanNovakovic dari Serbia menunjukkan hasil terbaik dan mendapat kemenangan emas. Tahniah! Teruskan! Semua pedagang dialu-alukan untuk mencuba ketepatan mereka - daftar dan sertai! Peraduan InstaForex Sniper peringkat seterusnya bermula dari 19 Ogos, 2019, hingga 23 Ogos 2019.

    One Million Option

    One Million Option adalah salah satu pertandingan yang paling popular dari InstaForex. Ramai peserta tidak sabar untuk menguji semangat persaingan yang mantap, merasakan keseronokan dan adrenalin! Optimis sebenar bersaing untuk mendapatkan gelaran pedagang pilihan terbaik dalam perjuangan sengit. Berikutan keputusan peringkat pertandingan, Vyacheslav Petrovich Starovoitov dari Belarus menjadi pemenang. Kami mengucapkan tahniah kepada pemenang dan mengingatkan bahawa pertandingan One Million Option dari InstaForex diadakan setiap minggu dari Isnin hingga Jumaat.

    FX-1 Rally

    Kali ini peniaga Alexander Leontyevich Markevich dari Belarus memenangi peringkat terakhir peraduan FX-1 Rally. Kami memuji juara dan memintanya untuk membuktikan tajuk juruterbang terbaik dalam peringkat pertandingan FX-1 Rally. Jika anda tidak takut pertembungan sengit dan persaingan yang mencukupi, menguji diri anda dalam perlumbaan untuk kepimpinan - anda dialu-alukan untuk memulakan peringkat Rali FX-1 yang lain! Anda boleh mendaftar dan mengambil bahagian dalam perlumbaan seterusnya yang akan diadakan dari 00:00 pada 16 Ogos 2019, hingga 23:59 pada 16 Ogos 2019.

    Lucky Trader

    Satu orientasi tangan dan kejayaan adalah kunci kepada kemenangan dalam Lucky Trader. Sekiranya anda boleh mengadakan sesi dagangan yang sempurna dalam pertandingan Lucky Trader, seperti Yevgeny Illarionovich Pelipenko dari Ukraine, anda juga akan mendapat peluang untuk menang dalam salah satu peringkat. Kami gembira mengucapkan tahniah kepada Yevgeny dan mengingatkan anda bahawa peringkat seterusnya pertandingan berlangsung dari 19 Ogos, 2019, hingga 30 Ogos 2019.

    Lebih Lanjut Tentang Pertandingan

    Gambar dan Ulasan Para Pemenang

    Maklumat Lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/12185.html


     

     

     

     
    • 0
  6. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   


    Indeks saham AS melemah susulan Trump memperbaharui serangan ke atas China
    Tindakan Presiden Amerika Syarikat, Donald Trump, telah menawan kedua-dua China dan Amerika Syarikat. Satu lagi pusingan tarif ke atas baki import China mungkin akan membawa kepada kerosakan akibat ekonomi AS. Pasaran saham AS sentiasa memberi tindak balas secara langsung terhadap sebarang kenyataan yang dibuat oleh Trump, dan kali ini tidak terkecuali. Indeks saham utama telah menunjukkan penurunan mendadak di tengah ketegangan yang semakin meningkat antara kedua-dua ekonomi terbesar di dunia. Purata Perindustrian Dow Jones menurun sebanyak 2.9% dalam sehari ke tahap 25,719.17 mata. S & P 500 turun 3%, ditutup pada 2.844.76 mata. Nasdaq turun sebanyak 3.5% kepada 7,726.04 mata. Keadaan ini semakin teruk oleh langkah pulangan China. Negara telah menurunkan nilai mata wang negara berbanding dolar AS. Di samping itu, Beijing menggantung pembelian produk pertanian Amerika. Isu ini begitu serius sehingga Trump terpaksa menenangkan komuniti perniagaan. Presiden menjanjikan perjanjian indah baruyang akan dicapai Washington meningkatkan tekanan ke atas China. Walau bagaimanapun, pelabur tetap tidak yakin. Mereka percaya bahawa konflik tidak akan dapat diselesaikan tidak lama lagi disebabkan oleh peningkatan perang perdagangan dan kurangnya perjanjian nyata. Oleh itu, sentimen pasaran sangat berkemungkinan kekal pesimis.
    • 0
  7. azam575 added a post in a topic Penipu Je Sapa Yg Cakap Belajar Forex Free...   

    Tuan boleh belajar forex secara percuma di Broker Instaforex dengan layari ke https://www.instaforex.com/ms/distance_training_program
    dan kemudian mohon bonus tanpa dpeosit 1500usd secara percuma di https://www.instaforex.com/ms/no_deposit_bonus
    • 0
  8. Moderator2 added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - AUG 15th
     
    Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve.
    *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible !
     
    * RESERVE Jobs that match your background / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one )
    * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !)
    **Reserve hanya diproses pada hari Khamis .
    **Reserve will only be processed on Thursday.
     
     
    //////////////////////// - LATEST RESUME JOB 2274 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    RESUME JOB INFO:

    Client Name: Jurdi
    Task: tolong buat resume
    Deadline : ASAP

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Resume Job 2274 " no later than today.
     
     
    //////////////////////// - LATEST RESUME JOB 2273 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    RESUME JOB INFO:

    Client Name: azreen shah
    Task: tolong buat resume
    Deadline : ASAP

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Resume Job 2273 " no later than today.
     
     
    //////////////////////// - LATEST PROOFREAD JOB 2272 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    PROOFREAD JOB INFO:

    Client Name: syukri zahari
    Task: Proofread thesis
    Deadline : ASAP
    Field : general
     
    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Proofread Job 2272 " no later than today.
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2271 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: SyaSya
    Language: MALAY - ENGLISH
    Pages : 200 pages
    Deadline : ASAP
    Field : general
    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2271 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2270 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Miss Li
    Language: Chinese>English
    Pages : not mention
    Deadline : ASAP
    Field : Business
    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2270 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2269 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Mikhael Abi-Saleh
    Language:   English>Spanish
        Spanish>English
    Pages : 10000 words
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2269 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2268 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Radostina Stoycheva / Yuna
    Language: English>Arabic
    Pages : TVC transcreation for travel agency
    Deadline : ASAP
    Field : Advertising

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2268 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2266 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Mohd Amir
    Language: Malay - english
    Pages :  translate sarikata 10k words
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2266 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
     
     
     
     
     
     
     
    • 0
  9. instafx_N9 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Dapatkan $ 2,000 ke akaun dagangan anda pada bulan Ogos


     



     
    InstaForex melancarkan satu peringkat baru kempen Chancy Deposit.


     
    Jumlah bonus yang anda boleh dapatkan pada bulan Ogos telah meningkat kepada $ 2,000. Dengan cara ini, kami ingin mencatatkan pencapaian duta besar InstaForex, Viswanathan Anand yang mengambil tempat ke-2 dalam kejohanan super di Paris pada AuPust 1, di mana hampir seluruh dunia catur berkumpul.


     
    Pedagang-pedagang InstaForex, sama-sama duta jenamanya, selalu berusaha mencapai hasil terbaik. InstaForex, pada gilirannya, menyokong setiap pelanggannya dalam usaha mereka. Sangat mudah untuk mengambil bahagian dalam kempen. Apa yang perlu anda lakukan ialah membuat deposit ke akaun dagangan anda. Dengan melakukannya, anda secara automatik menjadi pesaing untuk hadiah utama.


     
    Cepat untuk menambah nilai akaun anda sehingga 31 Ogos dan dapatkan peluang untuk memenangi $ 2,000.


     
    Maklumat lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/12176.html

    • 0
  10. Michael scotfield added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Pasangan Mata Wang NZD/USD Menghampiri Tahap Rintangan, Bersedia untuk Membuat Pembalikan Harga
     

    Pasangan mata wang NZD/USD dilihat sedang menghampiri tahap rintangan di mana pembalikan harga mungkin boleh berlaku. Kemasukan Pesanan: 0.6482
    Mengapa ia baik: Lanjutan Fibonacci 61.8%, Penarikan Semula Fibonacci 61.8%, Rintangan penarikan semula mendatar
    Take Profit: 0.6398
    Mengapa ia baik: Sokongan rendah ayunan mendatar
     
    Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/149971
    • 0
  11. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   


    Fed meneruskan dasar serdehana atau dengan satu pengurangan kadar?
    Pengurangan kadar faedah Fed, pertama dalam sepuluh tahun, adalah keputusan yang diharapkan. Pasaran saham tidak bereaksi dengan kuat kepada berita sejak maklumat ini telah diambil kira lama dahulu. Bagaimanapun, walaupun dengan pengetahuan ini, beberapa butiran tetap tidak disedari. Kebimbangan utama adalah sama ada pengurangan kadar yang dirancang adalah permulaan perubahan besar-besaran dalam dasar monetari AS atau ia hanyalah satu tindakan.Meskipun Fed tidak mengulas terutamanya mengenai keadaan ini, siaran akhbar terakhir menyatakan dengan jelas bahawa masih terlalu awal untuk mengumumkan pelonggaran dasar monetari yang dirancang sejak Fed boleh kembali kepada dasar yang lebih ketat pada bila-bila masa. Untuk merangsang ekonomi, Fed hanya perlu bekerja di kawasan berikut. Langkah pertama adalah untuk meningkatkan pelaburan perniagaan yang pada masa ini agak rendah. Kedua, perlu mendorong inflasi yang kini hampir tidak mencapai 2% tetapi kecenderungan mencatat penurunan secara terus.Akhirnya, Fed juga melihat kelemahan dalam perbelanjaan pengguna yang perlu ditingkatkan.Ketiga masalah ini mungkin merosot ekonomi, walaupun statistik ekonomi semasa menunjukkan pertumbuhan dan kestabilan di pasaran buruh.Walau bagaimanapun, The Fed memutuskan untuk menjadi proaktif dan mengurangkan kadar faedah tanpa menunggu penurunan ekonomi selanjutnya. Donald Trump, yang berulang kali menyeru kepada Fed untuk bertindak lebih cepat, cukup berpuas hati dengan keputusan ini.
    • 0
  12. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong (RM3200) Guru Tuisyen SPM, UPSR, Pt3 - Malam / H.Minggu / via WhatsApp   

    LATEST JOB TUISYEN - 13/8/2019

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION ONLINE/WHATSAPP 1199 - Untuk DiReserve Oleh Tutor ONLINE/WHATSAPP !
    INFO PELANGGAN TUISYEN:
    Nama Pelanggan Tuisyen: NIK SAHAL
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): DARJAH 6. UPSR SAINS ,METEMATIK,BM,BI
    Kawasan: TUISYEN ONLINE/WHATSAPP ( WhatsApp ) -  Untuk DiReserve Oleh TUTOR SELURUH NEGARA
    Pada hari: HARI BIASA DAN HUJUNG MINGGU.
    - Waktu tuisyen (Time): 8:30PM-10:30PM
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID , Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition ONLINE/WHATSAPP 1199  - Subjek?'" selewat-lewatnya esok.

    *Rujuk emel autoresponse yg diterima, utk cara naik taraf ke Tutor ONLINE/WHATSAPP
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1198 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Perlis
    Nama Pelanggan Tuisyen: fatimah
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  tuisyen MUET
    Kawasan : uitm arau
    Pada hari:  ikut guru

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1198 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1197 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen: Suhana
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Form 1 english, Math form 5
    Kawasan : Shah alam
    Pada hari: BEBAS HARI APA
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1197 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1196 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Penang
    Nama Pelanggan Tuisyen: aida
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): PT3 Math (PMR)
    Kawasan : Tmn bekah Indah, 13100 penaga
    Pada hari:  every day 8.00pm-10 pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1196 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1195 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Sabah
    Nama Pelanggan Tuisyen: Zaidah
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  Math & Science Form 3 (PT3),  Math & Science Primary 6 (UPSR/SJC)
    Kawasan : Kampung Laut Kinarut, Kota Kinabalu
    Pada hari: Every Thursday & Friday
    Time          : 1930hrs - 2130hrs

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1195 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1194 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen: Siti Saznee
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Tuisyen English
    Kawasan : Shah Alam
    Pada hari: ikut guru
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1194 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  13. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong Guru Al-Quran (Rm2800) Malaysia/singapura/brunei   

     
    SENARAI PELANGGAN/PELAJAR AL-QURAN TERKINI - 9/8/19

    Guru Darul Furqan YANG TELAH BERDAFTAR sila pilih dan 'reserve'  mana-mana pelanggan/pelajar yang terhampir dengan anda dalam senarai dibawah.
    *Bagi Guru Al-Quran yang belum membuat pendaftaran lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Sekiranya 2 atau lebih guru membuat reserve keatas pelajar yang sama, keutamaan akan diberi kepada Guru yang memiliki Manual Guru.
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 927 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Johor
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Hidayu
    Kategori : dewasa wanita
    Kawasan : mangga 17 kota masai
    Pada hari  : Ahad
     - Waktu pengajian :9.00 am - 10.00 am

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 927 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 926 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Pahang
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : madihah
    Kategori : lelaki dewasa, wanita dewasa, kanak2 7 tahun
    Kawasan : jalan bypass kuantan
    Pada hari  : hari jumaat, 9mlm-10mlm
     
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 926 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 925 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Kuala Lumpur
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Syahmi
    Kategori : Kanak2
    Kawasan : JALAN GOMBAK, SETAPAK
    Pada hari  : Hari pengajian every Friday
    Waktu pengajian = 8.30 am-9.30am
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 925 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 924 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan PENANG
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Faridah
    Kategori : Keluarga
    Kawasan : TAMAN UDARA, Butterworth (40 min dari Kulim)
    Pada hari  : Isnin hingga Khamis
    - Waktu pengajian (Time): pukul 8.30 pm - 9.30 pm
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 924 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     

    ================================
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar emel 'reserve' PELAJAR, itu bermakna PELAJAR tersebut telah diutamakan kepada "Guru berdaftar" lain yang memiliki Manual guru.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
     
     
    • 0
  14. Michael scotfield added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Pasangan EUR/USD sedang menghampiri rintangan, pasaran dalam potensi penurunan!
     

    Pasangan mata wang EUR/USD sedang menghampiri rintangan pertama pada tahap 1.1281 di mana pasaran mungkin melihat penurunan di bawah tahap ini.
    Kemasukan: 1.1281
    Kenapa ia adalah baik: anjakan semula Fibonacci 61.8%, lanjutan Fibonacci 61.8%, rintangan tinggi ayunan mendatar
    Stop Loss: 1.1325
    Kenapa ia adalah baik: rintangan tinggi ayunan mendatar, anjakan semula Fibonacci 76.4%
    Ambil Keuntungan (TP): 1.1166
    Kenapa ia adalah baik: Sokongan bertindih mendatar, lanjutan Fibonacci 61.8%, anjakan semula Fibonacci 38.2%
     
    Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/149705
    • 0
  15. Moderator2 added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - AUG 8th
     
    Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve.
    *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible !
     
    * RESERVE Jobs that match your background / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one )
    * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !)
    **Reserve hanya diproses pada hari Khamis .
    **Reserve will only be processed on Thursday.
     

    //////////////////////// - LATEST PROOFREAD JOB 2267 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    PROOFREAD JOB INFO:

    Client Name: mahani
    Task: Proofread artikel english
    Deadline : ASAP
    Field : general
     
    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Proofread Job 2267 " no later than today.
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2266 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Mohd Amir
    Language: Malay - english
    Pages :  translate sarikata 10k words
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2266 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2265 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Teyha Fatihah
    Language: MALAY - ENGLISH
    Pages : 500 words
    Deadline : ASAP
    Field : general
    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2265 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2264 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Yashvi
    Language: English>Tamil
    Pages : not mention
    Deadline : ASAP
    Field : Health
    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2264 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2263 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Alia
    Language: English>Chinese
    Pages : 10000 words
    Deadline : ASAP
    Field : must be Malaysian

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2263 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2262 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Sabrina Wang
    Language: English>Chinese (Chinese (Traditional))
    Pages :  long-term cooperation
    Deadline : ASAP
    Field : finance

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2262 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2261 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Sudeepthi G
    Language: Chinese>English (English – United States)
        Russian>English
    Pages : Film
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2261 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSCRIBE JOB 2260 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSCRIBE JOB INFO:

    Client Name: Thuy Hoang
    Language:  English>Chinese (Chinese (Traditional))
        English>Japanese
        English>Korean
    Pages :  1200 English words
    Deadline : ASAP
    Field : Business

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2260 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSCRIBE JOB 2259 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSCRIBE JOB INFO:

    Client Name: Shaun Lee
    Language: English>Malay (Malay – Malaysia)
    Pages :  300-word
    Deadline : ASAP
    Field : GENERAL    

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2259 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSCRIBE JOB 2258 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSCRIBE JOB INFO:

    Client Name: Shaoyi Yang
    Language: English>Malay (Malay – Malaysia)
    Pages : translation service to various companies in Japan
    Deadline : ASAP
    Field : GENERAL    

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2258 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
     
     
     
     
     
     
     
    • 0
  16. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   


    Keyakinan ekonomi Zon Eropah menurun ke paras terendah sejak tahun 2016
    Semangat ekonomi di zon Eropah semakin merosot. Penunjuk sentimen perniagaan telah mencapai tahap terendah sejak bulan Mac 2016. Kemerosotan dalam keyakinan perniagaan telah diperhatikan selama beberapa bulan.Lebih khusus lagi, indeks perniagaan dan keyakinan pengguna keseluruhan dalam ekonomi rantau ini menurun kepada 102.7 mata daripada 103.3 mata. Indeks keyakinan perindustrian telah merosot kepada -7.4 mata daripada -5.6 pada bulan Jun. Sektor perkilangan sedang melalui masa yang sukar di tengah-tengah peningkatan ketegangan dalam hubungan perdagangan antara negara-negara di seluruh dunia. Bagi sektor perkhidmatan, keadaan agak lebih baik, tetapi situasi tersebut adalah tidak sempurna. Indeks keyakinan perkhidmatan turun dari 11.0 ke 10.6.Di samping itu, perkara-perkara tidak lebih baik dalam sektor perdagangan runcit, di mana indeks sentimen perniagaan telah menurun daripada 0.1 mata kepada tolak 0.7 mata. Moral juga berada pada paras rendah dalam industri pembinaan. Penunjuk yang sama menurun dari 7.6 ke 5. Sementara itu, indeks keyakinan pengguna telah pulih kerugiannya dan bertambah kepada 6.6 pada bulan Julai daripada -7.2. Data negatif sedemikian mengenai iklim perniagaan untuk kawasan euro mungkin akan menjadi titik rujukan untuk kerja selanjutnya dari ECB.Secara berasingan, pada mesyuarat baru-baru ini, pengawalseliaan Eropah tetap kadar faedahnya tidak berubah. Pada masa yang sama, Mario Draghi, ketua ECB, mengumumkan langkah-langkah untuk merangsang ekonomi dan menyatakan keperluan untuk mengembangkan program pelonggaran kuantitatifnya. "Prospek semakin memburuk dan lebih teruk, terutamanya dalam pembuatan," katanya. Ini bermakna Bank Negara akan mengurangkan dasar kewangan pada bulan September.
    https://www.instaforex.com/ms/forex_humor/forex_image.php?id=42487
    • 0
  17. Moderator2 added a post in a topic Kursus FCPO RM69 Sahaja ?...Cara nak mula & Untung Konsisten !   

    salam,
    hari ini aku rasa nak berkongsi satu teknik yang aku selalu gunakan bila membuat trading secara intraday.
    aku namakan teknik ini .. "teknik Candle 123 masyukk"

    penggunaan teknik ini dapat membantu trader yang mempunyai masalah untuk menghafal corak corak candle yang selalu diberikan beratus ratus nama.. ikut suka dia aje,,


    penggunaan indikator lain juga boleh di abaikan jika menggunakan teknik ini,,

    fokus mata yang dijangka adalah sekitar 5-10 pts. bergantung kepada keadaan pasaran..
    bagi tujuan intraday trading. 5-10 mata utk setiap kemasukan sudah berbaloi.

    teknik ini menggu nakan langkah seperti dibawah
    1. jadikan candle semasa atau yg terakhir itu sebagai candle rujukan. / base candle.  kenalpasti harga tertinggi dan terendah candle tersebut
    jika sebelum ini pergerakan harga adalah dalam keadaan menurun. jadi kita mestilah wujud kan sasaran dlm minda utk reversal... begitu lah sebalik nya.  dalam keadaan menurun.. harga tertinggi candle base adalah penanda aras, jika dalam keaadaan menaik, harga terendah base candle adalah penanda aras.

    2. jika candle seterusnya iaitu candle kedua, jika dalam keadaan menurun, harga tutup mestilah melepasi harga penanda aras ( harga tertingi candle pertama),
    jika dalam keadaan menaik, harga tutup mestilah di bawah harga penanda aras ( harga terendah candle pertama).. keadaan tadi memberi makna kepada kita sesuatu reversal boleh berlaku.

    3. candle seterusnya iaitu candle ketiga, jika harga buka melebihi penanda aras, maka masa sudah tiba utk memasuki pasaran.. jadi boleh  teruskan key in order ...buy atau sell....


     
     
    ....baca lebih lanjut > http://www.KLFX.blogspot.com    .
    • 0
  18. azam575 added a post in a topic Analisa Instaforex   

    EUR / USD menghampiri rintangan, kejatuhan poten!
    Kajian jangka panjang
     

    EURUSD menghampiri rintangan pertamanya di 1.1281 di mana kita mungkin melihat penurunan di bawah tahap ini.
    Kemasukan: 1.1281
    Mengapa ia baik: 100% Fibonacci lanjutan, 61.8% Anjakan Fibonacci, swing mendatar tinggi rintangan
    Stop Loss: 1.1325
    Kenapa bagus: rintangan swing mendatar tinggi, retracement retracement Fibonacci 76.4%
    Ambil Keuntungan: 1.1166
    Kenapa ia baik: Sokongan pengunduran mendatar, 61.8% lanjutan Fibonacci, 38.2% anjakan Fibonacci

     
    * Analisa pasaran yang dipaparkan di sini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran anda, tetapi tidak memberi arahan untuk membuat perdagangan.
    Baca lebih lanjut: https://www.instaforex.com/forex_analysis/149487
    • 0
  19. Michael scotfield added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Pasangan USD/JPY sedang mencapai sokongan, pasaran dalam potensi lantunan!

    Pasangan mata wang USD/JPY sedang menguji tahap sokongan pertama pada tahap 105.83 di mana pasaran menjangkakan tahap ini akan membuat lantunan.
    Kemasukan: 105.83
    Kenapa ia adalah baik: lanjutan Fibonacci 61.8%, sokongan bertindih mendatar
    Ambil Keuntungan (TP): 107.25
    Kenapa ia adalah baik: rintangan penarikan semula mendatar Lanjutan Fibonacci 61.8% Anjakan Semula Fibonacci 38.2%
     
    Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/149481
    • 0
  20. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Analisis teknikal bagi pasangan GBP/USD untuk 06/08/2019
     
    Tinjauan Keseluruhan Pasaran Teknikal:
    Pasaran bagi pasangan mata wang GBP / USD terus membentuk pengukuhan mendatar dalam julat kecil kerana ia masih tidak mempunyai momentum menaik yang mencukupi untuk menembusi sempadan garisan aliran yang lebih rendah yang terletak di sekitar tahap 1.2220. Aliran menurun telah menolak harga yang lebih rendah sekali lagi dan sokongan teknikal pada tahap 1.2118 akan diuji tidak lama lagi. Had bawah zon sokongan yang terletak pada tahap 1.2077 adalah sokongan yang paling penting untuk prospek jangka pendek dalam pasangan ini. Penunjuk momentum kekal lemah negatif, yang, walaupun terdapat keadaan pasaran yang terlalu banyak, menunjukkan peningkatan lonjakan ke arah tahap 1.1983. Aliran masih menurun dan tidak ada tanda-tanda pembalikan aliran lagi.
     
    Titik Pivot Mingguan:
    WR3 - 1.2595
    WR2 - 1.2485
    WR1 - 1.2298
     
    Pivot Mingguan - 1.2184
    WS1 - 1.1983
    WS2 - 1.1676
    WS3 - 1.0876
     
    Cadangan Dagangan:
    Strategi terbaik untuk keadaan pasaran semasa adalah mengikuti aliran jangka masa yang lebih besar. Aliran jangka masa yang lebih besar masih turun dan tiada tanda-tanda sebarang pembalikan aliran. Sokongan teknikal jangka panjang utama pada tahap 1.2420 telah ditembusi dan sasaran berikutnya untuk aliran menurun dilihat pada tahap 1.2100 dan 1.1983. Semua pembetulan hanyalah pembetulan tempatan di dalam aliran menurun.

    • 0
  21. Moderator2 added a post in a topic Khidmat Terjemahan BM - Eng / Proofread / Transcribe (Tukar Audio & Video > Teks) / Subtitle   

    JGN BUAT kajian Thesis jika boleh jawab “SO WHAT” ?
    Kajian diperlukan bila ada isu / fenomena / argument yang menarik perhatian. Bagi memahmi isu tersebut, data diperlukan supaya penjelasan dapat diperolehi yang membawa kepada:
    a. “contribute to knowledge in that particular issue”
    b. “add something to knowledge relevance to the issue”
    c. “advanced the knowledge related to the issue”
    lalu terus mengundang keperluan kajian2 lanjut.
    Perhatikan contoh kajian berikut. Kajian pertama sampai ketiga tidak boleh menjawab "So What" dan mengundang kajian lanjut.. sambil adanya contribution to knowledge.
    Kajian empat... tidak sesuai utk kajian sebab boleh dijangka jawapan "So What"... dan tak jelas contribution kepada knowledge.
    Sila baca betul2.....
    Kajian Pertama:
    Keberkesanan inquiry-based learning strategy dalam pengajaran maths
    .
    Contribution to knowledge:
    Kajian menunjukkan inqury-based strategy memberi kesan positif kepada kumpulan pelajar high achiever berbanding dgn low achiever.
    So what?
    Strategy ini perlu dijalankan dgn mengambilkiran latar belakang akademik pelajar... maka kajian lanjut diperlukan utk mencari jalan bagaimana pula teori strategy ini berpotensi pula utk kumpulan2 pelajar – berbeza gender, motivasi, lokasi, berbeza topic pengajaran dll lalu memberikan lebih pemahaman kepada teori yang berkaitan.
    Kajian Kedua:
    Pembinaan qnaire utk mengukur tahap ketagihan FB dalam kalangan PG?
    Contribution:
    1. New instrument yang dibina berasaskan construct A, B, C dan D
    2. Menunjukkan 4 faktor utama menyumbang kepada ketagihan PG terhadap FB
    So What?
    Kajian akan datang boleh menggunakan instrument tersebut utk mendapat pendetailan berdasarkan PG dengan demografi yg berbeza pula yang menumbang kepada pemahaman lanjut dari teori yang digunakan utk membina instrument
    Mendalami 4 faktor tersebut secara qualitative pula
    Kajian ketiga:
    Kajian penggunaan combinasi beberapa catalyst P, Q, R dalam meningkatkan keberkesanan combustion buangan kelapa sawit
    Contribution:
    1. Mendapatkan evident ciri-ciri dan ratio catalyst dan kombinasi yang berpotensi meningkatkan efficiency combustion kepada alam sekitar melalui pembinaan combustion simulation berdasarkan theory effective combusion
    So What?
    Kajian lanjut perlu dilakukan utk mendalami aspek perubahan fizikal dan manupulasi variable lain spt pressure dan temperature mengunakan kombinasi dgn ratio yang berbeza bagi meningkatkan lagi cost effective combustion simulation…
     
    Kajian Keempat:
    Contoh isu Smart School (yang sedikit masa dulu yang mengundang perlbagai kajian)
    Kajian keberkesanan SS dalam meningkatkan kompetensi guru menggunakan ICT.
    Contribution yg boleh dijangka yanpa perlu kajian:
    Menyenaraikan 4 faktor utama dalam memastikan perlaksanaan SS disekolah iaitu
    a. menyediakan makmal computer yang lengkap disetiap sekolah
    b. menyediakan sokongan teknikal / teknisyen
    c. membekalkan software setiap subjek
    d. menyediakan latihan guru yang berterusan
    Persoalan:
    Adakah dapatan di atas satu contribution kepada knowledge?
    Adakah dapatan di atas tidak boleh dijangka sehingga memerlukan kajian PhD?
    Adakah pihak KPM tidak mampu mengkaji / dptkan feedback / berfikir akan 4 faktor di atas?
    Adakah pelajar akan declare bahawa SS tak berjaya dan patut dimansuhkan sahaja?
    So what?
    KPM perlulah bekalkan makmal, technical support, software dan latihan guru… tu jer… tak payah ler nak buat kajian lanjut….
    Jadi kajian spt ini tidak sesuai sebab boleh dijangka dan tidak menambah kepada teori secara signifikan....
    Kesimpulan:
    Simpulkanlah sendiri….. jgn terbelit tangan dan kaki…. tak tahu apa yang dikaji…. lantas memakan diri .. dan menghakis motivasi !!
     
    ...servis Terjemahan Thesis, Proofread Jurnal & Transcribe Audio ke Teks  -> http://www.MyCambridge.blogspot.com
     
     

    .
    • 0
  22. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong (RM3200) Guru Tuisyen SPM, UPSR, Pt3 - Malam / H.Minggu / via WhatsApp   

    LATEST JOB TUISYEN - 5/8/2019

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1193 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan  Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen: Ain Nur
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Add Math Form 4, Biology Form 3,4 & 5, Mathematics Form 1,2 & 3, Science Form 1,2 & 3)
    Kawasan :  Jalan PJU 10/1C, Damansara Damai, 47830 Petaling Jaya, (20 min dari Denai Alam)
    Pada hari: (every weekend)
    - Waktu tuisyen (Time): (8.00 am-10.00 am / 3.00 pm-5.00 pm)

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1193 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1192 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan perak
    Nama Pelanggan Tuisyen: SYAHRIL
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  math upsr/form 1/form 2/form 3
    Kawasan : taman nakhoda, jalan damar laut bandar teknologi maritim, 32200 lumut,   (1 jam dari Telok Intan)
    Pada hari: sabtu-ahad
    - Waktu tuisyen (Time): 8.00-10.30

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1192 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1191 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan kelantan
    Nama Pelanggan Tuisyen: NABIHAN
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): BM SPM(4 DAN 5),BI SPM(4 DAN 5),B.ARAB SPM(4 DAN5)
    Kawasan : KAMPUNG BINJAI 2 KEDAI MULONG 16010 KOTA BHARU, (20 min dari Nilam Puri)
    Pada hari: BEBAS HARI APA
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1191 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1190 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Penang
    Nama Pelanggan Tuisyen: Zahid
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): PT3 Math (PMR)
    Kawasan : Bdr Putra Bertam 13200 Kepala Batas
    Pada hari: 2x seminggu (waktu boleh bincang)
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1190 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1189 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Perlis
    Nama Pelanggan Tuisyen: Atiqah
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  tuisyen Melayu/ tuisyen Inggeris / Matematik (UPSR) , Matematik (PMR/PT3)
    Kawasan : Universiti Malaysia Perlis, 02100 Padang Besar Utara
    Pada hari: setiap Ahad
    - Waktu tuisyen : 11am - 4pm

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1189 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1188 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Terengganu
    Nama Pelanggan Tuisyen: suzila
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  darjah 6 (upsr 2018) matematik
    Kawasan : kg raja,22200 besut
    Pada hari: wednesday
    - Waktu tuisyen (Time):8.30-10.30 malam
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1188 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1187 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan  Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen: Syazana
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Standard 4: -English -Mathematic -Science
    Kawasan : Jalan Besar Beranang,43700 Beranang,
                           
    Pada hari: Wednesday & Thursday : 8 pm- 10pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1187 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1186 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Terengganu
    Nama Pelanggan Tuisyen: Akmar
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Subjek UPSR Darjah 6 (Matematik, Sains, Bahasa Melayu dan Bahasa Inggeris)
    Kawasan : Jalan Helang 2 Taman Murni Perdana Paka
    Pada hari: Ahad, Isnin, Selasa dan Rabu setiap minggu
    - Waktu tuisyen (Time): 830 malam - 1030 malam
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1186 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1185 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Perak

    Nama Pelanggan Tuisyen:  Ellie
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): math & sains
    Kawasan :  SM Sains Teluk Intan                                   
    Pada hari: Sabtu dan ahad
    tuisyen (Time): 2pm - 4pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1185 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  23. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Analisis Teknikal Pasangan Mata Wang EUR/USD untuk 02/08/2019:  
    Tinjauan Pasaran  Teknikal:  
    Pasangan mata wang EUR/USD kelihatan telah membuat tahap rendah tempatan  pada 1.1034. Sasaran berikutnya untuk aliran menurun terletak pada  tahap 1.1023. Aliran harga ini masih menurun dan tidak ada sebarang  tanda-tanda pembalikan harga, tetapi baru-baru ini aliran menurun  dilihat telah melantun dari tahap 1.1034. Harga masih belum menembusi  tahap 1.1101 lagi, tetapi terdapat kemungkinan untuk harga menguji tahap  ini. Adalah penting untuk diingatkan bahawa pasaran membuat corak harga  rendah yang lebih rendah meskipun ia kini dalam keadaan 'oversol'd.  Momentum kekal melemah dan negatif tetapi mungkin meningkat semasa  lantunan harga.  

    Titik Pangsi Mingguan:  
    WR3 - 1.1307  
    WR2- 1.1265  
    WR1 - 1.1188  
    Pangsi Mingguan - 1.1140  
    WS1 - 1.1055  
    WS2 - 1.1016  
    WS3 - 1.0927  
    Cadangan dagangan:  
    Selepas tahap 1.1181 ini ditembusi, strategi dagangan terbaik untuk  keadaan pasaran semasa adalah untuk berdagang dengan aliran harga pada  carta masa yang lebih besar, yang masih menurun. Corak Ending Diagonal  kelihatan belum selesai dan aliran menurun sedang mendominasi pasaran  sepenuhnya. Sasaran jangka panjang dilihat pada tahap 1.0814, dari mana  peniaga boleh mengharapkan lantunan harga yang lebih besar.  

    Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/149213
     
    • 0
  24. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong Guru Al-Quran (Rm2800) Malaysia/singapura/brunei   

     
    SENARAI PELANGGAN/PELAJAR AL-QURAN TERKINI - 2/8/19

    Guru Darul Furqan YANG TELAH BERDAFTAR sila pilih dan 'reserve'  mana-mana pelanggan/pelajar yang terhampir dengan anda dalam senarai dibawah.
    *Bagi Guru Al-Quran yang belum membuat pendaftaran lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Sekiranya 2 atau lebih guru membuat reserve keatas pelajar yang sama, keutamaan akan diberi kepada Guru yang memiliki Manual Guru.
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 923 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Negeri Sembilan
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Sabariah
    Kategori : dewasa wanita
    Kawasan : Kota Seriemas, 71800 Nilai
    Pada hari  : setiap hari Selasa
    - Waktu pengajian (Time): 8.30 pm - 9.30 pm

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 923 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 922 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Kuala Lumpur
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Muhammad
    Kategori : Kanak-kanak
    Kawasan : KLTS, JALAN GOMBAK, SETAPAK
    Pada hari  : (Isnin,Rabu dan Khamis)
    Waktu pengajian: (9.00 malam-10.00 malam)
     
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 922 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 921 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Terengganu
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : MINAH
    Kategori :   Dewasa wanita
    Kawasan :  ketengah jaya, 23300 dungun
    Pada hari  : Setiap hari
    - Waktu pengajian (Time): 8.30pm - 9.30pm
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 921 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 920 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Selangor
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Liyana
    Kategori : Wanita dan Kanak-Kanak
    Kawasan : Kg Baru Puchong Batu 14, Puchong
    Pada hari  :  hari biasa Isnin Rabu)
    - Waktu pengajian (Time): (pukul berapa? 9.00 pm - 10.00 pm)
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 920 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 919 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Kedah
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Khalis
    Kategori : Dewasa Lelaki
    Kawasan :  Mukim Langgar, 06500 Langgar Alor Setar
    Pada hari  : Jumaat
    Waktu Pengajian: 8.30mlm -10.30mlm

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 919 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
     

    ================================
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar emel 'reserve' PELAJAR, itu bermakna PELAJAR tersebut telah diutamakan kepada "Guru berdaftar" lain yang memiliki Manual guru.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
     
     
    • 0
  25. Michael scotfield added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Pasangan mata wang USD/CAD menghampiri tahap rintangan, bersedia untuk membuat pembalikkan harga!

    Harga dilihat sedang menghampiri rintangan yang terletak pada tahap 1.3238 di mana ia berpotensi untuk jatuh ke tahap sokongan.
    Kemasukan pesanan: 1.3238
    Mengapa ia baik: Lanjutan Fibonacci 61.8%, Penarikan Semula Fibonacci 50%, rintangan penarikan semula mendatar
    Stop Loss: 1.3287
    Mengapa ia baik: Lanjutan Fibonacci 100%
    Ambil Keuntungan: 1.3154
    Mengapa ia baik: Penarikan Semula Fibonacci 61.8%, sokongan bertindih mendatar
     
    Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/149101
    • 0