• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Activity Stream

Activity Stream

  1. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    kelebihan menjadi kan broker instaforex sebagai broker utama dalam berdagang forex
    • 0
  2. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong (RM3200) Guru Tuisyen SPM, UPSR, Pt3 - Malam / H.Minggu / via WhatsApp   

    LATEST JOB TUISYEN - 22/4/2019

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1122 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen: Noriah
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Matematik Tahun 4
    Kawasan :  Taman Sri Serdang, Seri Kembangan
    Pada hari: Rabu/Jumaat
    - Waktu tuisyen (Time):   9:00 pm – 10:00 pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1122 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1121 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Kedah
    Nama Pelanggan Tuisyen: amalia
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): bahasa inggeris, matematik, sains (SPM)
    Kawasan :  pesiaran amanjaya 5, 08000 sungai petani
    Pada hari: 9 pagi hingga 11 pagi, 2 ptg hingga 4 ptg, 9 mlm hingga 11 mlm dan 3 ptg smpai 5 ptg bagi   jumaat
    Waktu : jumaat dan sbtu
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1121 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1120 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Melaka
    Nama Pelanggan Tuisyen: Ernitasha
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): bahasa Arab (Tasawur Islam)
    Kawasan :  Taman Bertam Jaya, cheng
    Pada hari: Hujung minggu/Pagi
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1120 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1119 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Sabah
    Nama Pelanggan Tuisyen: Aziah
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Matematik, Bahasa Malaysia, English (Darjah 1)
    Kawasan : Kampung Lipasu Lama,  Ranau
    Pada hari: Isnin, Rabu, Jumaat
    Waktu tuisyen: 10.30 pagi - 12.30 tengahari
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1119 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1118 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Johor
    Nama Pelanggan Tuisyen: Qhui
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): PMR : Bahasa Melayu , Matematik, Geografi  & SPM : Prinsip Perakaunan , Matematik, Ekonomi Asas
    Kawasan : Batu Pahat
    Pada hari:  ikut guru

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1118 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1117 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Perak
    Nama Pelanggan Tuisyen: Hazeera
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih):  Bahasa Malaysia, English, Math (Tahun 4 & Tahun 5 in advanced)
    Kawasan :  Taman West Pool, 31400 Ipoh, (18 min dari Pasir Pinji)
    Pada hari:  Isnin / Selasa/ Rabu
    - Waktu tuisyen (Time): Tengah hari/ Petang
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1117 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  3. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    dua kali keuntungan apabila anda berdagang cfd di instaforex
    • 0
  4. dazuiba added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    eh betul ke ? bukan line celcom paling laju ke cuba tgok report open signal, tekan je link ni
    https://www.opensignal.com/reports/2019/04/malaysia/mobile-network-experience
    saya pun tiada masalah pasal line celcome hmm 
    • 0
  5. ring531 added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    cuba call customer service tanya kenapa line teruk, sebab kdg2 masalah sim tak boleh supoort 4g
    saya tiada masalah line pun , kenapa ya?
    • 0
  6. puteri888 added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    yeke teruk, kenapa saya punya line okey je?
    ye betul tu kdg sebab sim card lama takut tak support 4G. jgn selalu salahkan celcom ja ahahahaa
    • 0
  7. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    kelebihan berdagang CFD di instaforex, dividen dibayar kepada trader jika ada. info lanjut di www.instaforex.com
    • 0
  8. goldring51 added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    Serious lah.? Ak tgk kat twitter cepat je staff dorg reply. Call pun senang je ak call smlm dpt je. Kau kena paham, users dia bukan kau sorg je within hour mesti dorg reply. Service & coverage celcom lah paling aku suka tiptop!
    Duduk area mana? Kalau teruk, try report ke call service centre celcom dorg boleh tolong bagi kau cara mcm mana nak selesaikan problem kau. Kdg2 takut sim card kau dah x support 4G lagi maybe sebab cip problem ke ape ke 
    • 0
  9. instafx_N9 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    untuk maklumat lanjut berkaitan pembayaran dividen encik boleh pada link ini https://www.instaforex.com/ms/dividend Laman ini mengandungi senarai dividen dan maklumat mengenai tarikh gaji yang paling hampir dengan setiap akaun dagangan NYSE.
    • 0
  10. piechop added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    aku tak pernah ada masalah line pun kat mna mana pergi setakat ni celcom la paling bagus pergi mana mana ja ada line
    ke kau punya data dah habis? kadang2 bila terlebih guna memang tiada line 
    • 0
  11. somboi added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    Ya laa.. tapi knp celcom susah nak get in touch? dah cuba messenger, fb, call pon line busy.. ni dah banyak kali tapi mcm takmau reply je... service suckss
    • 0
  12. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong Guru Al-Quran (Rm2800) Malaysia/singapura/brunei   

     
    SENARAI PELANGGAN/PELAJAR AL-QURAN TERKINI - 19/4/19

    Guru Darul Furqan YANG TELAH BERDAFTAR sila pilih dan 'reserve'  mana-mana pelanggan/pelajar yang terhampir dengan anda dalam senarai dibawah.
    *Bagi Guru Al-Quran yang belum membuat pendaftaran lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Sekiranya 2 atau lebih guru membuat reserve keatas pelajar yang sama, keutamaan akan diberi kepada Guru yang memiliki Manual Guru.
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 867 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Johor
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Asiah
    Kategori : dewasa /wanita
    Kawasan : Taman Indah Jaya,86000, Kluang,
    Pada hari  : hari rabu 8.30malam hingga  9.30malam
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 867 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 866 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Sabah
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : NINA KARINA
    Kategori : dewasa (perempuan) , kanak-kanak (lelaki&perempuan)
    Kawasan :  Kampung Bayangan  Keningau
    Pada hari  : isnin,khamis,jumaat dan sabtu .
    Waktu pengajian : 7.00pm-8.00pm
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 866 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 865 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Kelantan
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Fazilah
    Kategori : Dewasa-Wanita
    Kawasan : kubang kerian,kota bharu
    Pada hari  : ikut guru

    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke bursacourse[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 865 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     

    ================================
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar emel 'reserve' PELAJAR, itu bermakna PELAJAR tersebut telah diutamakan kepada "Guru berdaftar" lain yang memiliki Manual guru.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
     
     
    • 0
  13. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    pemenang pertandingan mazda6 instaforex yg baru2 ni dia ambil kereta ke tuan?
    • 0
  14. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   


     
    Setelah terselamat satu lagi pusingan sekatan Barat, pasaran saham Rusia memperluaskan coretan kemenangan. Kumpulan penyelidikan bebas mengakui pertumbuhan mantap produk domestik kasar Rusia dan peningkatan prestasi saham tempatan. Walaupun tekanan yang kuat daripada sekatan Amerika Syarikat dan Kesatuan Eropah, Sberbank milik negara adalah pemangkin kepada peningkatan di pasaran saham domestik sebagai saham bank melonjak 2.57% pada suku pertama (Q1) 2019. Luar biasa sekali, sektor perbankan Rusia akan menjadi satu lagi sasaran US sekatan hukuman. Sebenarnya, sekatan baru tidak lagi berkuatkuasa dan bahkan belum diluluskan oleh penggubal undang-undang Amerika Syarikat. Pihak berkuasa AS masih membincangkan draf rang undang-undang yang menetapkan tindakan balas terhadap campurtangan Rusia dalam pilihan raya AS pada masa akan datang.Walau bagaimanapun, ancaman sekatan yang menjulang mendorong para pelabur asing yang besar untuk mengeluarkan modal daripada ekonomi Rusia. Sebenarnya, pengeluaran aset kewangan dan modal secara besar-besaran telah berlaku sejak tahun 2014 selepas pusingan pertama sekatan Barat. Di tengah-tengah pengeluaran aset kewangan dan modal secara besar-besaran, Kementerian Kewangan Rusia tidak puas hati dengan lelongan pinjaman bon persekutuan yang terkini. Kementerian itu bertujuan untuk menjual pelabur asing bon persekutuan pada nilai yang lebih rendah. Pasaran sekunder instrumen kewangan masih tertinggal di belakang pasaran ekuiti utama. Walau bagaimanapun, penganalisis optimistik meramalkan lonjakan harga dalam bon pinjaman persekutuan dan bon korporat dalam tempoh masa terdekat. Oleh itu, ekonomi Rusia telah membuktikan daya tahannya walaupun langkah-langkah ketat yang sukar.
    • 0
  15. vitkk007 added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    Im living near by with kota warisan,,, before this celcom at my place got problem,,, after im report and they settle within 1 hour only,,, 
    Or i can try to on/off ur phone & clear cache on ur mobile data history,,,
     
    • 0
  16. samuelinyap added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    Ehh, setahu aku lah celcom lah telco paling stable kat malaysia ni.. kalau korg xpercaya, click link ni and baca report ni.. lepas tu korg buat conclusion sndiri.. 
    https://www.opensignal.com/reports/2019/04/malaysia/mobile-network-experience
    There this picture is an evidence that in KL actually celcom still have a strong coverage... Better download the apps or speed test to know the actually speed... 
    Or u can try call their customer service for monitor the coverage at ur place... They will help u if have any problem

    • 0
  17. Michael scotfield added a post in a topic InstaForex - Company News   


    Rebut peluang untuk memenangi Mazda 6

    Kami dengan sukacitanya ingin mengumumkan pelancaran peraduan baru - Mazda 6 dari InstaForex. 
    Semua orang berpeluang untuk memenangi kereta hebat ini!
    Peraduan ini akan bermula dari 22 Januari, 2018 hingga 21 September, 2018.
    Adalah diingatkan bahawa setiap pelanggan boleh meningkatkan peluangnya untuk menang - 
    anda boleh mendaftar sehingga 100 buah akaun dagangan!
    Anda boleh mendapatkan maklumat terperinci mengenai peraduan di halaman ini.
    Ambil bahagian dan menjadi juara bersama kami!

    • 0
  18. InstaForex Shah Alam added a post in a topic InstaForex - Company News   

    KEPUTUSAN BAGI TIGA PUSINGAN PERADUAN INSTAFOREX TELAH DISIMPULKAN
    Keputusan peraduan InstaForex telah disimpulkan dan nama-nama pemenang juga telah ditentukan. Hari ini, kami dengan sukacitanya ingin mengumumkan senarai nama pemenang bagi peraduan InstaForex Lucky trader, FX-1 Rally, dan One Million Option. InstaForex ingin mengucapkan setinggi-tinggi ucapan tahniah kepada pemenang, dan mendoakan kejayaan peserta lain dalam peraduan yang seterusnya.
    Lucky Trader
    Keberanian yang tinggi, orientasi kejayaan, ketabahan, dan kesabaran adalah kunci kemenangan dalam peraduan Lucky Trader. Mungkin, anda boleh melakukan lebih baik daripada Lilia Leonidovna Dzhotanova. Walau bagaimanapun, beliau telah menunjukkan hasil yang cemerlang dalam peraduan Lucky Trader kali ini. Tahniah diucapakan dan berharap agar beliau dapat mengekalkan momentum terbaik ini! Kami dengan sukacitanya ingin mengajak pedagang lain untuk mengambil bahagian! Pusingan seterusnya untuk peraduan Lucky Trader dijadualkan akan bermula pada 29 April 2019 dan berakhir pada 10 Mei 2019.
    FX- 1 Rally
    Prestasi terbaik dalam peraduan Rally FX-1 telah ditunjukkan oleh MichalTrencik dari Slovakia. Kami mengucapkan tahniah kepada pemenang dan ingin beliau mengekalkan reputasi sebagai pedagang terbaik dalam pusingan peraduan FX-1 Rally yang seterusnya. Sekiranya anda gemarkan persaingan yang sengit, maka anda dialu-alukan untuk menyertai peraduan FX-1 Rally! Anda boleh mendaftar dan menyertai perlumbaan seterusnya yang akan diadakan dari 00:00 19 April 2019 hingga 23:59 19 April 2019.
    One Million Option
    Salah satu peraduan yang paling popular dari InstaForex adalah One Million Option. Kebanyakkan peserta yang menyertai peraduan ini mempunyai semangat yang tinggi! Setiap peserta berani untuk bersaing dalam merangkul gelaran pedagang pilihan terbaik dalam persaingan yang sengit. Menurut keputusan pusingan terakhir, Shuxrat Xasanovich Mamatov, pedagang dari Uzbekistan, telah dinobatkan sebagai juara. Kami amat berbesar hati untuk mengucapkan tahniah kepada pemenang dan mendoakan kejayaan untuk semua pedagang yang menyertai peraduan dari InstaForex. Peraduan "One Million Option" dijadualkan akan diadakan pada setiap minggu mulai jam 00.10 Isnin hingga 23.50, Jumaat.
    Ketahui lebih lanjut mengenai peraduan
    Foto dan komen finalis

    https://www.instaforex.com/ms/company_news/11832.html
    • 0
  19. somboi added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    Celcommm... ingat kami tinggal kat 21st century bukan hutan era
    • 0
  20. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    dividen bagi trading cfd saham di instaforex bayar berapa kali setahun ya tuan?
    • 0
  21. Moderator2 added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - APRIL 18th
     
    Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve.
    *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible !
     
    * RESERVE Jobs that match your backgroud / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one )
    * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !)
    **Reserve hanya diproses pada hari Khamis .
    **Reserve will only be processed on Thursday.
     
     
    //////////////////////// - LATEST REWRITE JOB 2155 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    REWRITE JOB INFO:

    Client Name: Amira Mokles
    Task : Paraphrase Dari thesis
    Field :  thesis masters in education
    Deadline : ASAP

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Rewrite Job 2155 " no later than today.
     
    //////////////////////// - LATEST RESUME JOB 2154 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    RESUME JOB INFO:

    Client Name: yaslam
    Task : tolong buat resume
    Deadline : ASAP

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Resume Job 2154 " no later than today.
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2153 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: All Correct
    Language: English>Malay (Malay – Malaysia)
    Pages : not mention
    Deadline : ASAP
    Field : subject of gaming

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2153 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2152 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Barkha
    Language: English>Japanese
    Pages : not mention
    Deadline : ASAP
    Field : Law and Legal

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2152 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2151 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Sabrina Wang
    Language: English>Japanese
    Pages : not mention
    Deadline : ASAP
    Field : Mathematics

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2151 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2150 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Landelion PMs
    Language: Spanish (North West Spanish,tend to Galego) to English
    Pages : About 1000 words
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2150 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2149 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Abdelrhman mahmoud
    Language:   English>Arabic (Arabic – Egypt)
        Arabic>English (English – United States)
    Pages : not mention
    Deadline : ASAP
    Field : Law and Legal

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2149 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2148 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Виктория Губочкина
    Language: Slovene>Russian
        Russian>Slovene
    Pages : 15000 Words
    Deadline : ASAP
    Field : Linguistics

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2148 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2147 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Emily yam
    Language:  Chinese>English (English – United States)
    Pages : 10 Page Chinese Medical document
    Deadline : ASAP
    Field : medical

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2147 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
     
     
     
     
     
     
     
    • 0
  22. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Analisis teknikal EUR/USD untuk 17/04/2019

    Tinjauan Pasaran Teknikal: Pasangan mata wang EUR / USD telah menguji sokongan teknikal di tahap 1.1285 dengan penurunan singkat ke tahap 1.1277 dan melantun semula dari situ. Kedua-dua graf lilin hijau yang lepas menunjukkan kemungkinan bergerak ke arah rintangan teknikal baru-baru ini pada tahap 1.1323, tetapi harga tidak keluar daripada saluran itu lagi. Keadaan pasaran masih terlalu overbought, tetapi momentum mula meningkat, jadi terdapat kemungkinan pergerakan lain lebih tinggi ke arah tahap 1.1331. Perlu diingatkan, saluran itu adalah struktur pembetulan dan aliran semasa pada pasangan ini masih lagi menurun. Titik Pivot Mingguan: WR3 - 1.1459 WR2 - 1.1387 WR1 - 1.1347 Pivot Mingguan - 1.1275 WS1 - 1.1236 WS2 - 1.1164 WS3 - 1.1121 Cadangan Dagangan: Pesanan jual perlu diletakkan berhampiran mungkin ke tahap 1.1323 dengan pelindung stop loss pada tahap 1.1332. Ini adalah kemungkinan bahawa pasaran akan kembali bergerak ke bawah tidak lama lagi. Sebarang penembusan pada tahap 1.1273 adalah petunjuk pertama bagi aliran menurun ke bawah. 
     
    Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/140562
     
    • 0
  23. bigguy added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    Guys, you're not alone.. even in KL the coverage also very bad  
    • 0
  24. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    di instaforex tiada pembesaran spread berlaku sewaktu berita2 penting sebegini keluar
    • 0
  25. Moderator2 added a post in a topic Macam mana nak tukar RM50 -> RM3,000 dlm masa 1 jam... Teknik FX 100 PiPS Sehari   

     

    GBP/USD signal
    38 minutes ago
    From
    GMT+08:00 8:14
    Till
    GMT+08:00 12:14

    Sell at
    1.3045
    Take profit* at
    1.3029
    Stop loss at
    1.3068

    More signal ->> www.KLFX.blogspot.com
     

    .
    • 0