• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Activity Stream

Activity Stream

  1. AinKaoruWong added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - JUNE 21st
     
    Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve.
    *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible !
     
    * RESERVE Jobs that match your backgroud / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one )
    * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !)
    **Reserve hanya diproses pada hari Khamis .
    **Reserve will only be processed on Thursday.
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1818 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Anas
    Language:  Malay - Eng
    Pages : 20 pages
    Dateline : ASAP
    Field :  general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1818 " no later than today.
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1817 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Sophie Sun
    Language:   English>Malay
    Pages :  3K  words
    Dateline : ASAP
    Field :   general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1817 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1816 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Junko Bradley
    Language:   English>Japanese
    Pages :  not mention
    Dateline : ASAP
    Field :  general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1816 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1815 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  Nhan
    Language:   English>Chinese
        Chinese>English
    Pages : not mention
    Dateline : ASAP
    Field :  general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1815 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1814 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: CMM Languages
    Language:  English>Chinese (Chinese (Simplified))
    Pages :  12000 Words each file , No. of files - 4
    Dateline : ASAP
    Field :  Business Administration and Management, Business Marketing

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1814 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1813 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Marilie Van der Walt
    Language:  English>Arabic
        Arabic>English
    Pages :  not mention
    Dateline : ASAP
    Field :  general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1813 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 1812 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Brian Granger
    Language:   English>Spanish (Spanish – Nicaragua)
        English>Spanish (Spanish – Honduras)
        English>Spanish (Spanish – Guatemala)
    Pages :  not mention
    Dateline : ASAP
    Field :  Economics, Political Science, Sociology

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to BursaCourse[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 1812 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
     
     
     
     
     
     
     
    • 0
  2. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    tahniah kepada pemenang pertandingan akaun demo instaforex. semoga profit dengan modal trading dari instaforex
    • 0
  3. Michael scotfield added a post in a topic InstaForex - Company News   

    opis ib instaforex mmg beroperasi spt biasa
    • 0
  4. Michael scotfield added a post in a topic InstaForex - Company News   

    tahniah pemenang contest instaforex
    • 0
  5. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    tahniah kepada para pemenang pertandingan di Instaforex kali ini. Pada yg tidak berjaya boleh sertai sekali lagi
    • 0
  6. instafx_N9 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Keputusan 3 Pertandingan InstaForex Diumumkan


     



     
    Pemenang tiga pertandingan InstaForex telah ditentukan. Kami akan mengumumkan nama pemenang bagi pertandingan berikut: One Million Option, InstaForex Sniper, dan FX-1 Rally. InstaForex mengucapkan tahniah kepada pemenang hasil yang mengagumkan dan mengucapkan selamat berjaya kepada peserta lain dalam menempa nama mereka untuk pencapaian yang akan datang.


     
    One Million Option

    Sebagai salah satu pertandingan InstaForex yang paling popular, One Million Option telah menarik beratus-ratus peserta untuk bersaing bagi mendapatkan gelaran yang terbaik pilihan pedagang. Berdasarkan keputusan pusingan baru-baru ini, Oleg Sergeevich Nedin telah menunjukkan prestasi yang terbaik. Pertandingan seterusnya akan berlangsung tidak lama lagi: dari 18 Jun 2018 sehingga 22 Jun 2018.


     
    FX-1 Rally

    JNadejda Sergeyevna Savochkina dari Uzbekistan telah menunjukkan kemahiran perdagangan dan perlumbaan yang terbaik, sekali gus memenangi peringkat terkini dalam pertandingan RX FX-1. Tahniah kepada pemenang di atas kemenangan yang cemerlang tersebut. Pihak kami mengucapkan selamat berjaya kepada JNadejda Sergeyevna Savochkina dalam pusingan seterusnya bagi peraduan ini. Sekiranya anda ingin mengambil bahagian dalam pertandingan yang menarik ini, anda dialu-alukan untuk memulakan Rally FX-1! Anda boleh mendaftar untuk pertandingan rally yang terdekat yang akan bermula pada jam 00:00, 15 Jun 2018 dan berlangsung sehingga 23:59 15 Jun 2018.


     
    InstaForex Sniper

    Pedagang terpantas dan paling tepat telah mengambil bahagian dalam pertandingan Sniper InstaForex. Keputusan peringkat baru-baru ini menunjukkan bahawa Vladimir Viktorovich Shalin adalah peserta yang terbaik. Pusingan pertandingan seterusnya akan bermula pada 18 Jun 2018 dan berakhir pada 22 Jun, 2018.


     
    Sumber: https://www.instaforex.com/ms/company_news/10952.html


     
    Salam Sejahtera,

    Pengurus Perhubungan Awam

    https://www.instaforex.com/ms/ - InstaForex Companies Group

    https://www.instaforex.com/ms/online_support_chat.php - Pertolongan langsung atas talian

    Chancy Deposit kini bersamaan $8,000 dalam bulan Jun


     
    Secara tradisinya, pada permulaan untuk pembukaan bulan yang baru, peringkat seterusnya dalam kempen Chancy Deposit kini telah bermula. Hanya untuk bulan Jun, sempena Bulan Suci Ramadan bagi kali ini, pihak kami telah meningkatkan hadiah terkumpul sehingga kepada $ 8,000.


     
    Setiap pelanggan boleh memenangi dan mendapatkan bonus yang lumayan sebanyak $ 8,000, jadi setiap daripada anda amat dialu-alukan untuk menyertai kempen tersebut. Untuk menjadi salah seorang pemilik hadiah yang menarik ini, anda hanya perlu melakukan deposit sekurang-kurangnya sebanyak $ 3,000 ke dalam akaun dagangan anda sebelum 30 Jun. Pemenang bagi hadiah terkumpul sebanyak $ 8,000 akan ditentukan pada akhir bulan Jun ini nanti.


     
    Pihak kami mengucapkan selamat berjaya kepada setiap peserta pertandingan, dan untuk semua yang berkaitan dengannya - kami mengucapkan tahniah kepada anda dengan percutian ini dan berharap semoga fikiran anda tenang, berada dalam kesihatan yang baik, iman yang kuat, dan pencapaian yang baik.


     



     
    Sumber: https://www.instaforex.com/ms/company_news/10953.html


     
    Salam Sejahtera,

    Pengurus Perhubungan Awam

    https://www.instaforex.com/ms/ - InstaForex Companies Group

    https://www.instaforex.com/ms/online_support_chat.php - Pertolongan langsung atas talian

    InstaForex mengucapkan tahniah kepada semua pelanggan Muslim di seluruh dunia pada hari raya aidilfitri yang mulia ini!


     



     
    Hari raya aidilfitri adalah salah satu peristiwa penting dalam dunia Islam. Inilah hari yang diberkati dari kemenangan cinta, perdamaian, dan jati diri yang ikhlas.


     
    Pada akhir bulan Ramadhan selepas sebulan berpuasa, umat Islam melawat mereka yang terdekat dan paling disayangi, memeriahkan perayaan dengan hadiah, menetapkan meja di rumah mereka. Mereka sentiasa menyambut penganut agama lain untuk meraikannya bersama untuk berkongsi kegembiraan. Tradisi ini telah hidup selama 14 abad.


     
    Kami harap anda menghargai perayaan yang mulia ini, penuh dengan keindahan rohani yang mengasyikkan. Pada hari raya aidilfitri, kami berharap anda dan keluarga anda di berikan kesihatan, belas kasihan, keamanan, dan kebajikan. Semoga semua doa anda didengar oleh Allah SWT! Semoga rumah dan hati anda diterangi dengan kegembiraan dan ketenangan!


     
    Selamat Hari Raya Aidilfitri!


     
    Sumber: https://www.instaforex.com/company_news/10973.html


     
    Salam Sejahtera,

    Pengurus Perhubungan Awam

    https://www.instaforex.com/ms/ - InstaForex Companies Group

    https://www.instaforex.com/ms/online_support_chat.php - Pertolongan langsung atas talian


     

     

     

     

     
    • 0
  7. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    betul tuan. pejabat ib beroperasi seperti biasa sejak semalam
    • 0
  8. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    rasanya minggu ini pejabat2 Instaforex semua dah kembali beroperasi seperti biasa tuan
    • 0
  9. Michael scotfield added a post in a topic InstaForex - Company News   

    sy masih belum menerima maklumat bekenaan rumah terbuka instaforex
    • 0
  10. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    buat masa ni sibuk beraya dengan keluarga di kampung. saya pun tengah tunggu open house dari ib instaforex
    • 0
  11. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    raya ni tuan takde ke pergi open house ib atau pejabat Instaforex mana2?
    • 0
  12. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    raya ni tuan takde ke pergi open house ib atau pejabat Instaforex mana2?
    • 0
  13. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   


    Perkhidmatan SuperForex berterusan secara tetap untuk meningkatkan kerja keras dan mencapai kualiti standar tinggi. Oleh sebab itu mengapa syarikat mengamalkan perkhidmatan paling advan, memperkenalkan mereka kepada perkhidmatan broker. Perkhidmatan kami adalah paparan mesra pengguna, mempunyai keupayaan menjimatkan masa, tenaga dan juga wang. Semua kualiti yang disediakan memberikan kepada pedagang peluang baharu untuk menjana keuntungan di Forex. Ketahui lebih lanjut: https://superforex.com/why-choose-us
    IMG- https://imgur.com/a/SWqqJ
     
    • 0
  14. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   


    Sokongan
    SuperForex menyediakan pengalaman dagangan yang menguntungkan dan platform perdagangan yang paling mudah, yang mana ia sesuai untuk permulaan dan profesional. Pakar kami memastikan bahawa setiap pedagang bekerja dengan peraturan syarikat yang telah ditetapkan.
    Hubungi kami untuk mengetahui lebih lanjut!
    Tel: +65-3-1590282 (format antarabangsa)
    E-mail: [email protected]
    Website: https://superforex.com
     
    • 0
  15. Michael scotfield added a post in a topic InstaForex - Company News   

    selamat hari raya utk semua trader instaforex
    • 0
  16. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    dengan modal serendah 1usd dan leverage setinggi 1:1000 ... memang sangat menarik untuk semua trader
    • 0
  17. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   


    Kursus Pendidikan Jarak Jauh
    Kursus untuk semua pedagang adalah perlu sebelum bermula aktiviti pertukaran- Berdagang - ini bukan bidang yang anda boleh masuk sesuka hati, dan sudah tentu didalam kursus sudah di fahami apa yang perlu. Sekiranya ada keinginan, anda juga boleh, namun untuk bermula sekarang dengan kerugian wang yang nyata. Oleh itu, sudah tentu, teradapat seperti akaun demo dimana anda boleh berlatih, namun bekerja denganya bukan perkara yang berguna sekiranya anda pergi berdagang.
    Kami menyediakan kursus pendidikan percuma untuk semua. Anda akan menerima maklumat pengenalan mengenai dagangan pertukaran, jenis pasaran (pertukaran wang asing - Forex, pelbagai stok - RTS, NYSE dan lain-lain), jenis dagangan (scalping, pelaburan)
    Lawati portal pendidikan kami: https://education.superforex.com/distance-course
    • 0
  18. Michael scotfield added a post in a topic InstaForex - Company News   

    mmg mudah utk buka akaun di instaforex
    • 0
  19. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Selamat Hari Raya Aidlfitri Buat Semua Trader Malaysia
    Semoga berbahagia disamping keluarga ... dan pips hijau sentiasa 


    • 0
  20. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    bagi sy leverage di Instaforex ini amat sesuai buat traders kecil2an seperti sy
    • 0
  21. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    betul tuan . leverage paling besar ada;alh 1:1000 . sangat tinggi antara broker lain
    • 0
  22. Michael scotfield added a post in a topic InstaForex - Company News   

    alhamdulillah tuan,mudahan instaforex berterusan mcm ni
    • 0
  23. Michael scotfield added a post in a topic InstaForex - Company News   

    alhamdulillah tuan,mudahan instaforex berterusan mcm ni
    • 0
  24. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    bagi sy paling mudah dan cepat adalah bonus 30% dari Instaforex. Sesuai untuk sebarang leverage digunakan
    bagi sy paling mudah dan cepat adalah bonus 30% dari Instaforex. Sesuai untuk sebarang leverage digunakan
    • 0
  25. azam575 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    betul tuan. setiap bonus yang dimohon juga ada terma dan syarat yang berbeza
    • 0