• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Activity Stream

Activity Stream

  1. Moderator2 added a post in a topic Kerja Di Rumah (Rm2500) Penterjemah English<>Malay/ Arab/ Cina   

    LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - JUNE 27th
     
    Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve.
    *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible !
     
    * RESERVE Jobs that match your backgroud / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one )
    * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !)
    **Reserve hanya diproses pada hari Khamis .
    **Reserve will only be processed on Thursday.
     
     
    //////////////////////// - LATEST PROOFREAD JOB 2224 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    PROOFREAD JOB INFO:

    Client Name: Fariz Fauri
    Task: Proofread tugasan
    Deadline : ASAP
    Field : general
     
    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Proofread Job 2224 " no later than today.
     
     
    //////////////////////// - LATEST RESUME JOB 2223 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    RESUME JOB INFO:

    Client Name: khalid
    Task: tolong buat resume english
    Deadline : ASAP

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Resume Job 2223 " no later than today.
     
     
    //////////////////////// - LATEST REWRITE JOB 2222 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL )
    REWRITE JOB INFO:

    Client Name: Mira Ali
    Task : buat rewrite untuk dokumen
    Field :  general
    Deadline : ASAP

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Rewrite Job 2222 " no later than today.
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2221 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Mahesh
    Language: English>Malay (Malay – Malaysia)
    Pages : translating 500 pages engineering and management text books
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2221 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2220 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: TI Office
    Language:   English>Russian
        Russian>English
    Pages : not mention
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2220 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2219 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Bratislav Dyugurov
    Language:     English>Dutch
        English>Italian
        English>French
        English>Spanish
    Pages : long term cooperation
    Deadline : ASAP
    Field :  Finance

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2219 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2218 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name:  ProTranslating
    Language:  Chinese>English
    Pages : translating company survey comments
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2218 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     

    //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2217 - Online ( INTERNATIONAL )
    TRANSLATION JOB INFO:

    Client Name: Candice
    Language:  English>Malay
    Pages : 1000 words
    Deadline : ASAP
    Field : general

    Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation
    to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    with subject titled " Translation Job 2217 " no later than today.
    *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB
     
     
     
     
    ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

    *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
     
     
     
     
     
     
     
    • 0
  2. azam575 added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Analisis teknikal EUR / USD untuk 26/06/2019:
    Gambaran Teknikal:
    Pasangan EUR / USD telah terbalik selepas memukul tahap 1.1405 kerana pola candlestick Bearul Engulfing dibuat.
      Harga bergerak turun untuk menguji sokongan teknikal yang terletak pada tahap 1.1347 disebabkan oleh keadaan pasaran overbought dan lebih lemah daripada sebelum pengayun momentum.
    Masih ada peluang untuk bergerak naik jika sokongan itu dipegang tetapi jika tidak, maka sokongan berikutnya akan dilihat pada tahap 1.1268.
    Mata Pivot Mingguan: WR3 - 1.1662 WR2 - 1.1520 WR1 - 1.1459
    Pivot Mingguan - 1.1309 WS1 - 1.1258 WS2 - 1.1120 WS3 - 1.1064
    Cadangan Perdagangan: Pergerakan semasa mungkin permulaan pelarian impulsif yang lebih besar, jadi hanya pesanan beli harus dibuka. Strategi terbaik untuk pasaran ini ialah membuka pesanan beli semasa tarikan tempatan atau pembetulan yang lebih besar.
     

    Baca lebih lanjut: https://www.instaforex.com/forex_analysis/146073
    • 0
  3. |||||| added a post in a topic Apa itu analisis teknikal in forex   

    di instaforex pelanggan boleh mendapatkan analisa harian secara percuma sahaja, cuma perlu mendaftar alamat email sahaja
    • 0
  4. instafx_N9 added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Rumusan keputusan pertandingan tetap InstaForex


     



     
    Keputusan pertandingan dari InstaForex telah ditentukan dan para pemenang tahap tetap ditentukan. Hari ini, kami bersedia menyenaraikan nama pemenang pertandingan InstaForex Sniper, FX-1 Rally, dan One Million Option.


     
    InstaForex Sniper

    Pedagang yang paling canggih dan paling cepat bersaing dalam pertandingan Sniper InstaForex. Hari ini, Sirotin Leander Borisovich diiktiraf sebagai sedemikian. Beliau berjaya mengalahkan pesaingnya dan menjadi pemenang. Kami mengucapkan tahniah kepada pemegang dan semoga beliau bergembira diatas kejayaannya! Kami mengalu-alukan kedatangan pedagang lain untuk mengambil bahagian! Peringkat seterusnya dalam pertandingan Sniper InstaForex akan diadakan dari 1 Julai, 2019, hingga 5 Julai 2019.


     
    FX-1 Rally

    Prestasi terbaik semasa peringkat tetap FX-1 Rally telah ditunjukkan oleh AbidAkbar dari Pakistan. Kami mengucapkan tahniah kepada juara dan ingin beliau mengekalkan kejayaannya sebagai pedagang terbaik dalam peringkat seterusnya dalam peraduan FX-1 Rally. Jika anda inginkan persaingan yang bagitu sengit untuk berjaya, maka anda dialu-alukan untuk memulakan peringkat tetap FX-1 rally .Anda boleh mendaftar dan menyertai perlumbaan seterusnya yang akan diadakan dari 00:00 28 Jun 2019, hingga 23:59 28 Jun 2019.


     
    One Million Option

    Satu Juta Pilihan adalah salah satu pertandingan yang paling popular dari InstaForex. Ramai peserta yang turut menyertai pertandingan ini menyukai keseronokan dan adrenalin! Setiap peserta yang berani untuk bersaing sepenuhnya bagi mendapatkan gelaran pedagang pilihan terbaik dalam persaingan yang begitu sengit. Berikut adalah keputusan pertandingan peringkat tetap, Milen Zhekov Mihaylov dari Bulgaria telah berjaya menjadi pemenang. Kami mengucapkan tahniah kepada pemenang dan mengingatkan bahawa peringkat seterusnya bagi One Million Option dari InstaForex akan bermula pada 25 Jun 2019, dan akan berakhir pada 29 Jun 2019.


     
    Maklumat lanjut: https://www.instaforex.com/ms/company_news/12072.html

    • 0
  5. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Analisis gelombang Elliott pasangan mata wang EUR / JPY untuk 25 Jun - 2019

    Pasangan mata wang EUR / JPY sedang membetulkan pergerakan impulsif pertama dari 120.92. Tahap, sokongan ideal disekitar tahap 121.50 - 121.70 dapat melindungi penurunan harga untuk pergerakan harga seterusnya ke tahap yang lebih tinggi ke arah 123.18 dan 124.16 sebagai tahap rintangan seterusnya ke arah kenaikan harga. Pergerakan harga jangka panjang bagi pasangan mata wang EUR / JPY akhirnya harus menembusi di atas paras tinggi 127.50. Hanya penembusan harga yang tidak dijangka di bawah tahap sokongan pada tahap 120.92 akan membatalkan jangkaan kami R3: 123.75 R2: 123.18 R1: 122.45 Pivot: 121.85 S1: 121.70 S2: 121.50 S3: 120.92 Cadangan perdagangan: Kami telah membeli EUR dari tahap 121.98 dengan meletakkan stop kami pada tahap 120.85
     
    * Analisis pasaran yang disiarkan di sini adalah bertujuan untuk meningkatkan kesedaran anda, tetapi tidak untuk memberi arahan untuk membuat perdagangan.
     
    https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/145930
    • 0
  6. Michael scotfield added a post in a topic Analisa Instaforex   

    Pasangan mata wang USD/JPY membuat penembusan harga, bersedia untuk penurunan harga!

    Harga jatuh dengan baik. Pasangan mata wang ini berkemungkinan besar akan memperlihatkan penurunan selanjutnya dari tahap sokongan pertengahan.
    Kemasukan pesanan: 107.047
    Mengapa ia baik: Lanjutan Fibonacci 61.8%, Sokongan rendah ayunan mendatar
    Ambil Keuntungan: 106.466
    Mengapa ia baik: Lanjutan Fibonacci 61.8%, Penarikan Semula Fibonacci 76.4%
     
    Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/145924
    • 0
  7. Moderator2 added a post in a topic Kelas English DEWASA (Kerja,MUET,iELTS,SPM Ulangan) / Cuti Sekolah, Universiti, Kolej / Terbuka utk yg langsung tidak fasih B.I   

     Cara Bagaimana Berniaga Di Shopee ? - Jana 40 Ribu sebulan !
    Mungkin anda juga pernah beli barang di Shopee tu!
    Tapi, rugilah kalau asyik keluar duit sahaja bila masuk dan guna apps Shopee tu!
    Apa kata kita tukar dan buat duit pula dengan apps Shopee tu?
    Caranya... Dengan kita jual barang dan jadi peniaga pula disitu! Website Shopee
    Apa Yang Best Jual Barang Kat Shopee?.
    Shopee ni lebih kurang sama je macam ebay, lelong dan juga lazada.
    Ianya sebuah website marketplace! Iaitu tempat orang ramai boleh menjual dan membeli barang!
    Bahasa mudahnya.. Shopee ini adalah sebuah PASAR! Tetapi secara online!
    Kalau nak cerita apa yang best jual barang kat shopee ni! Memang banyak sangat kelebihan dan keistimewaannya!
    Lebih-lebih lagi kalau sebelum ini, anda pernah menjual di FB atau Instagram serta menggunakan Whatsapp untuk Close Sale! Memang leceh sikit kalau guna cara tu!
    Nak kena layan satu-satu customer untuk dapatkan sale!
    Tapi kat Shopee, proses jualan itu jadi lebih mudah!
    Tak perlu dah nak layan satu demi satu customer!
    Hanya perlu letak gambar produk, letak maklumat produk dan letak harga! Siap!
    Kalau ada orang beli! Nanti akan dapat notification dari pihak Shopee!
    Tak perlu dah 24 jam tenung handphone dan berbalas mesej di Whatsapp sebab dok layan customer yang belum tentu pun nak beli!
    Apa yang paling menarik! Di Shopee ni, pelawatnya ramai! Ramai giler! Secara kasar! Bilangan pelawatnya dianggarkan seramai 21 juta orang sebulan!.. Iaitu kira-kira 700,000 orang sehari!

    ... BACA LEBIH LANJUT >> http://mycambridge.blogspot.com/2019/06/cara-bagaimana-berniaga-di-shopee-jana.html
     
     
    .
    • 0
  8. |||||| added a post in a topic Analisa Instaforex   

    EUR/USD approaching resistance, potential drop!
     
    EURUSD is approaching resistance where we might see a drop in price.
    Entry: 1.1448
    Why it's good : Horizontal swing high resistance, 100% Fibonacci extension, 23.6% Fibonacci retracement
    Stop Loss : 1.1493
    Why it's good : Horizontal swing high resistance
    Take Profit : 1.1346
    Why it's good: 61.8% Fibonacci extension, 23.6% Fibonacci retracement, Horizontal pullback support

    The material has been provided by InstaForex Company - www.instaforex.com
    • 0
  9. titipoh added a post in a topic Trade-in cellphones   

    One tip that I can share is to look at the reviews left by other buyers on the main page of the seller that you are trying to buy from, if at Carousell all the reviews are monitored by their staff all the time so you can be sure all of them legit and not fake.
    https://support.carousell.com/hc/en-us/articles/360001177087-Rating-and-Review-Policy
    • 0
  10. qqbeh added a post in a topic Trade-in cellphones   

    It is just few months before that I bought so the condition is still very new, and since the P30 Pro is much more expensive so there are still ppl out there who would want to buy P20 Pro due to difference in price.
    • 0
  11. qqbeh added a post in a topic Trade-in cellphones   

    He PM-ed and asked whether can COD or not, can understand lah since the item is not cheap so people would want to double check before buying, and since from Carousell can set my location so he knew I was staying near to him so it would be easy for us to meet up.
    • 0
  12. meesuhaimee added a post in a topic Trade-in cellphones   

    Wow second hand still can sell for so much ah? I thought the price would be at most only half of its original only since the P30 model was already released
    • 0
  13. bambam added a post in a topic Trade-in cellphones   

    Mind asking how is your dealing process? The buyer directly bank-in to you and you post it to him after receiving the money? Or did you guys arrange to meet-up first before sealing the deal?
    • 0
  14. titipoh added a post in a topic Trade-in cellphones   

    Of course everyone want to buy cheap things if possible especially with the increasing living cost, that's why a lot ppl will try to nego with you for a lower price when buying from you, that's the mentality nowadays.
    Can try out Carousell also if you are into selling second hand items or buying, but they also got brand new items selling over there so need to see what items that you are interested in, can sort out through the Item Condition tab on the left side if you are using PC.
    • 0
  15. qqbeh added a post in a topic Trade-in cellphones   

    We self need to becareful bro, some ppl are just too greedy in buying cheap price and not knowing that is a trap of scammers, so we need to be diligent also lah, feels bad if our money gone like that.
    Used Carousell before, sold my Huawei P20 Pro for RM 2k just so I can get my hands on the new P30 Pro  The response time over there is pretty good I would say, received quite a few Pm's already just after one day of posting.
    • 0
  16. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong (RM3200) Guru Tuisyen SPM, UPSR, Pt3 - Malam / H.Minggu / via WhatsApp   

    LATEST JOB TUISYEN - 24/6/2019

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1160 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Kelantan
    Nama Pelanggan Tuisyen: AHMAD
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Matematik Tingkatan 3
    Kawasan : JALAN TANAH MERAH MACHANG
    Pada hari: Jumaat dan Sabtu
    - Waktu tuisyen (Time): (pukul berapa? 8.30 pm - 10.30 pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1160 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1159 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Kuala Lumpur
    Nama Pelanggan Tuisyen: Rizky mickael
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Bahasa Arab
    Kawasan : bandar tasik permaisuri cheras
    Pada hari: Ahad sahaja, 5pm
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1159 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1158 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Kedah
    Nama Pelanggan Tuisyen: ASHYKIN
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): tuisyen INGGERIS DAN tuisyen ARABIC
    Kawasan : TAMAN SISWA 2, 06000 BANDAR DARULAMAN ,JITRA
    Pada hari:   FRIDAY
    - Waktu pengajian (Time): 8.30 PM-9.30PM
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1158 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1157 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Kelantan
    Nama Pelanggan Tuisyen: Masitah
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Statistik , Prinsip Perakaunan
    Kawasan : Kampung Baung, Jalan Pengkalan Chepa, Kota Bahru
    Pada hari:  hujung minggu/ malam
    - Waktu tuisyen : malam
    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1157 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     
     
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 1156 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Perak
    Nama Pelanggan Tuisyen: najiah
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): bahasa inggeris
    Kawasan : taman permai 1,34100 selama
    Pada hari: friday and sunday
    - Waktu pengajian (Time): 9.00am-11.00am

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 1156 - Subjek? " selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek, Jadual dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
     

    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  17. meesuhaimee added a post in a topic Trade-in cellphones   

    I see, but that one only for trade-in when buying new phones, sometimes ppl just want to get the money for something else rather than getting new phones, so cannot sell to those shops.
    Heard not so good things about Mudah tho, maybe can intro other platform instead? Dunwan to take the risk bro.
    • 0
  18. bigguy added a post in a topic Trade-in cellphones   

    But quite seldom is it?? 
    Cheaper thing what we want is can be apply in our daily life, i think so
    • 0
  19. Minahh added a post in a topic Trade-in cellphones   

    How about try at Carousell?? 
    Sometimes cheaper product might be a good quality, u have to believe on it...
    • 0
  20. |||||| added a post in a topic InstaForex - Company News   

    peluang baik kepada mereka yang berminat menceburi diri dalam bidang introducer broker dari instaforex
    • 0
  21. khairul44 added a topic in Lain-lain Servis & Perkhidmatan   

    Personal loan
    mana or sesiapa yang ada cable blh tutup ccris dgn ctos.. nak try apply personal loan kalau ada sape2 blh bantu...
    • 0 replies
    • 9 views
  22. fatthippo added a post in a topic Trade-in cellphones   

    I have mixed review about buying cheap things online though.. I mean sure got a few good sellers sold it cheap, but best if can do meet up before paying for the item...
    • 0
  23. Moderator2 added a post in a topic Jawatan Kosong Guru Al-Quran (Rm2800) Malaysia/singapura/brunei   

     
    SENARAI PELANGGAN/PELAJAR AL-QURAN TERKINI - 21/6/19

    Guru Darul Furqan YANG TELAH BERDAFTAR sila pilih dan 'reserve'  mana-mana pelanggan/pelajar yang terhampir dengan anda dalam senarai dibawah.
    *Bagi Guru Al-Quran yang belum membuat pendaftaran lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Sekiranya 2 atau lebih guru membuat reserve keatas pelajar yang sama, keutamaan akan diberi kepada Guru yang memiliki Manual Guru.
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 892 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Selangor
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Munira
    Kategori :  Kanak-Kanak perempuan
    Kawasan :  Taman Impian Putra, 43000, Bangi
    Pada hari  : Hari biasa)
    - Waktu pengajian (Time): ( 6.00 pm - 7.00 pm
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 892 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 891 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Kuala Lumpur
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Aleena
    Kategori : kanak-kanak perempuan
    Kawasan :  apartment kenari taman melati,
    Pada hari  : 8.00 hingga waktu yang sesuai buat guru (hari biasa 3 kali seminggu)
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 891 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
     
     
    //////////////////////// - PELAJAR NO. 890 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Selangor
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : Norfazillah
    Kategori : 2 Kanak-Kanak
    Kawasan :  Taman Merab Persona, Kajang
    Pada hari  : Rabu
    Waktu pengajian: 8.00-9.00
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 890 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     

    //////////////////////// - PELAJAR NO. 889 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Selangor
    INFO PELANGGAN :
    Nama Pelajar : azli
    Kategori : Dewasa - lelaki
    Kawasan :  selayang lama
    Pada hari  :  rabu @ 9 pm
    CARA RESERVE :
    Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam)
    ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com
    dengan tajuk email " PELAJAR NO. 889 " selewat-lewatnya Ahad ini.
    *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile
    *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu
     
     
     
     

    ================================
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar emel 'reserve' PELAJAR, itu bermakna PELAJAR tersebut telah diutamakan kepada "Guru berdaftar" lain yang memiliki Manual guru.
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
     
     
    • 0
  24. cherrygoon added a post in a topic Trade-in cellphones   

    Rather buy cheaper thing, how about try at online Platform like Mudah?
    Hahahah, agree with u....
    • 0
  25. britneyishot added a post in a topic Trade-in cellphones   

    Thats way human being love the thing cheaper, but in quality product, u can imagine that a cheaper price how can buy a quality product?? 
    If the product cheaper, i bet u dont dare to buy it 
    • 0