• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

Activity Stream

Activity Stream

  1. kanasai added a post in a topic Air-cond mana cepat sejuk?   

    Jenama dari mana2 ke buat kat China biasanya.....
    York dia cakap dlm iklan ia sejak 1874 nehh....
    Jenama lama, baik
    • 0
  2. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Lebih dana tambahan terhadap deposit? Dapatkan lebih dana dengan deposit bersama SuperForex 120% Hot Bonus. Ketahui lebih lanjut di https://superforex.com/hot-bonus
    • 0
  3. kanasai added a post in a topic Air-cond mana cepat sejuk?   

    Cuba york la....
    Jenama yg blh dipercayai....
    • 0
  4. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Keuntungan lebih selalu lebih baik! Dengan Super Forex anda boleh mendapatkan https://superforex.com/id/interest-rate-on-equity  wang walaupun ketika anda sedang tidak trading
    • 0
  5. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Lebih dana tambahan terhadap deposit? Dapatkan lebih dana dengan deposit bersama SuperForex 120% Hot Bonus. Ketahui lebih lanjut di https://superforex.com/hot-bonus

    Berdagang Mudahalih dari SuperForex
    Platform Mudahalih SuperForex adalah sebuah platform mudahalih unik yang membolehkan pedagang menjalankan operasi dagangan terhadap pasaran kewangan dimana sahaja dan pada bila-bila masa dengan hanya mengakses terminal dagangan secara terus dari tablet atau telefon pintar Android/iOS.
    Dengan platform mudahalih ia tidak kira dimana anda - anda boleh ditempat kerja, dirmah, di resort percutian atau terperangkap di kesesakan lalu lintas semasa ingin ke acara keramaian, anda akan sentiasa boleh berdagang di pasaran Forex.
    Muat turun di https://superforex.com/superforex-mobile-platform
    • 0
  6. instaforexns added a post in a topic InstaForex - Company News   

    Keputusan lima pertandingan InstaForex diumumkan
     
    Kami mengumumkan keputusan siri baru-baru ini pertandingan InstaForex dan bersedia untuk mengumumkan pemenang pertandingan berikut: One Million Option, InstaForex Sniper, Lucky Trader, FX-1 Rally, dan Real Scalping. InstaForex mengucapkan tahniah kepada pemenang pada keputusan yang sangat baik dan ingin peserta lain untuk meraih kemenangan akan datang.
     
    FX-1 Rally
     
    Pavel Bachmaga menunjukkan kemahiran dagangan terbaik di peringkat terbaru peraduan Rally FX-1. Kami mengucapkan tahniah kepada pemenang pada prestasi yang sangat baik dan ingin beliau terus menang dalam langkah seterusnya. Jika anda ingin mengambil bahagian dalam perlumbaan yang hebat jangan terlepas untuk permulaan FX-1 Rally! Anda boleh mendaftar untuk perhimpunan yang terdekat yang akan bermula pada 00:00 pada 27 April 2017 dan berakhir pada 23:59 pada 27 April 2017.
     
    One Million Option
     
    One Million Option adalah pertandingan InstaForex amat diminati dan  mengumpul banyak peserta yang hangat bersaing untuk gelaran pedagang terbaik pilihan. Dalam langkah baru-baru ini, Aldis Kalva menunjukkan hasil yang terbaik.
     
    Peringkat seterusnya peraduan InstaForex One Million Option akan diadakan tidak lama lagi - dari April 24, 2017 untuk April 28, 2017
     
    Lucky Trader
     
    Keyakinan, kecerdasan, dan orientasi ke arah kejayaan adalah apa yang diperlukan untuk memenangi maraton Lucky Trader. Jika anda berjaya untuk berdagang dengan lancar selama dua minggu, anda akan menang hadiah dalam peraduan Lucky Trader, seperti Andrey Kritskiy melakukannya. Peringkat seterusnya peraduan Lucky Trader akan bermula pada 1 Mei 2017 dan berlangsung sehingga 12 Mei 2017.
     
    Instaforex Sniper
     
    Pedagang yang paling tangkas dan paling tepat telah menyertai peraduan InstaForex Sniper. Menurut hasil daripada langkah baru-baru ini, Leonid Gvozdik adalah yang terbaik. peringkat pertandingan seterusnya akan bermula pada 24 April, 2017 dan berakhir pada 28 April 2017.
     
     
     
    Real Scalping
     
    Dagangan jangka pendek adalah agak rumit dan memerlukan perhatian penuh. Kadang-kadang, pedagang kekurangan perhatian, tumpuan, dan kelajuan tindak balas untuk berjaya dalam pertandingan Real Scalping. Kali ini Andrey Dyumin memaparkan semua ciri-ciri dan menduduki tempat pertama. InstaForex mengucapkan tahniah kepada pemenang dan menjemput peniaga-peniaga lain untuk mencuba tangan mereka pada peraduan. Semua orang bersedia ingin menguji kemahiran mereka boleh mendaftar untuk pertandingan Scalping Real di laman web rasmi InstaForex. Pertandingan seterusnya akan diadakan dari 1 Mei 2017 hingga 26 Mei 2017.
     

     
    Ketahui Lanjut tentang Pertandingan
     
    Foto dan Komen Peserta
     
    Maklumat Lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/9783.html
     
     
     
     
     
     
    Best ECN Broker Eropah Timur 2016 oleh Perniagaan Outlook Global
     
    Pada 2016, InstaForex sekali lagi membuktikan kepimpinannya di kalangan syarikat broker dan menerima beberapa anugerah berprestij dari majalah perniagaan terkenal. Selama bertahun-tahun, InstaForex mengekalkan reputasi broker Forex yang terbaik di Asia, dan semakin popular di kawasan-kawasan lain.  InstaForex telah menerima anugerah sebagai Best ECN Broker Eropah Timur 2016 Business Outlook Global, majalah perniagaan UK. Syarikat dari seluruh dunia beroperasi dalam apa-apa sektor boleh menerima penghormatan ini oleh Business Outlook Global untuk prestasi yang cemerlang di peringkat serantau dan antarabangsa.
     
    Majlis anugerah utama adalah acara kemuncaknya. Pada 2016, lebih 100 syarikat dari seluruh dunia telah dicalonkan untuk anugerah dalam sektor perbankan, sektor hartanah dan juga untuk anugerah serantau dan global.
     
    InstaForex memperoleh anugerah serantau dan diiktiraf sebagai firma broker yang terbaik menyediakan perkhidmatan dagangan di Eropah Timur.
     
    Ini adalah trofi pertama dari Business Outlook Global dalam koleksi kami. Kami amat menghargai pengiktirafan profesional InstaForex di Eropah Timur kerana ia bermakna perkhidmatan dagangan InstaForex semakin popular di kalangan pelanggan Eropah Timur. Kami berbangga atas kepercayaan ini.

    Maklumat Lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/9795.html
     
    • 0
  7. AinKaoruWong added a post in a topic Perkhidmatan Pembantu Rumah (Part Time Maid & Driver) @ Seluruh Malaysia...   

     

    Novel Jadikan Aku yang Kedua (Novel Diadaptasi ke Drama) - RM30
     
    SINOPSIS / DESCRIPTION:
     
    “Abang janji sayang, hanya cinta sayang yang pertama dan yang terakhir buat abang. Takkan ada mana-mana perempuan yang akan dapat mengubah cinta ini malah perasaan cinta dah terkubur bersama dengan jasad sayang. Abang doakan sayang aman di sana.”- THAQIF ASWAD.
    Pertemuan pertama antara Nuha Saqeena dan Thaqif Aswad menimbulkan perasaan cinta buat si gadis. Sedangkan si jejaka pula masih sukar melupakan memosi silam ketika bersama si isteri yang sudah lama pergi. Cinta buat isteri yang sudah tiada sentiasa mekar dalam hati telah membuatkan hatinya enggan menerima lembaran cinta yang baharu.
    Kerana memikirkan tanggungjawab dan perlunya kasih sayang seorang ibu buat sepasang cahaya mata kembar yang telah ditinggalkan oleh isteri, Thaqif harus mencari pengganti si isteri buat permata hati dan bukannya untuk cinta sendiri yang masih belum terbuka untuk diganti.
    “Awak mungkin boleh halang diri awak daripada jatuh cinta pada saya tapi awak tak boleh halang saya untuk terus menyayangi awak. Saya takkan paksa awak untuk terima saya tapi saya akan terus berusaha untuk mendapat tempat di hati awak kerana saya adalah isteri awak.”- NUHA SAQEENA.
    Pelbagai cara dilakukan untuk menambat hati Thaqif. Namun, hati Thaqif bagaikan batu. Dingin dan keras. Kehadiran Hajah Latifah dan Wazirah merumitkan lagi hubungan mereka berdua. Kebencian Hajah Latifah membuatkan Nuha mengalah. Thaqif bukan miliknya seorang!
    “Awak rasa saya akan bahagia ke dengan pernikahan ni? Kalaulah saya tahu ini akan berlaku, lebih baik saya tunggu Wawa aje dari dulu. Tak payah saya jatuh cinta pada awak!” - THAQIF ASWAD.
    Satu keputusan telah dibuat saat cintanya makin mekar untuk Nuha. Namun, demi sebuah janji dia harus mengorbankan perasaannya. Mampukah dia menerima Wazirah sebagai pengganti Waheeda sedangkan hanya nama Nuha yang terpahat dalam hati? Dapatkan Nuha Saqeena menjadi yang kedua dalam hati Thaqif seterusnya menjadi yang terakhir dalam hidup lelaki itu? Benarkah cinta pertama itu tiada gantinya?
    “Kalau nyawa yang mampu Nuha gantikan untuk terus melihat dia tersenyum, Nuha sanggup berikan nyawa Nuha untuk dia.”- NUHA SAQEENA.
     
     
     
     
     
    Berminat untuk beli ?
     
    KLIK DISINI UNTUK BELI >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/04/jadikan-aku-yang-kedua-novel-diadaptasi.html
     

    .
     
    • 0
  8. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Keuntungan lebih selalu lebih baik! Dengan Super Forex anda boleh mendapatkan https://superforex.com/id/interest-rate-on-equity  wang walaupun ketika anda sedang tidak trading
    • 0
  9. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Keuntungan lebih selalu lebih baik! Dengan Super Forex anda boleh mendapatkan https://superforex.com/id/interest-rate-on-equity  wang walaupun ketika anda sedang tidak trading
    • 0
  10. GDMFX added a post in a topic Gdmfx - Daily News   

    FOREX NEWS: EURO GETS A BOOST FROM THE FRENCH PRESIDENTIAL ELECTION RESULTS


    EUR/USD

    Forex News: The week opened with a huge upside gap of almost 150 pips, generated by the French Presidential Election. The pair is now sitting above several levels, which were previously resistance.



    Technical Outlook

    The gap took price to a high of 1.0890 but afterwards the pair started to range and the bullish advance stopped. Usually, gaps are closed, meaning that price will eventually return to the point where the gap originated but the time it takes for price to move there is unknown. We could very well see a push into the high at 1.0905 but it’s more likely to get another ranging trading session; for now, caution is recommended, until the pair chooses a clear direction.

    Fundamental Outlook

    The U.S. Consumer Confidence survey will be today’s only notable release, scheduled at 2:00 pm GMT and expected to show a value of 123.7, which is a drop from the previous 125.6. The survey is derived from the opinions of about 5,000 households regarding economic and business conditions; this large sample is what makes it important, generating US Dollar strength if the actual reading surpasses analysts’ expectations.


    GBP/USD

    Yesterday the pair wasn’t much affected by the French Election and instead remained confined in a relatively tight range, with low volatility.



    Technical Outlook

    As long as the pair remains confined inside the channel created by 1.2770 support and 1.2855 resistance, we consider it in a range and we have a neutral directional bias. From a longer term perspective the pair is in an uptrend and we expect a continuation but if 1.2770 support is broken, we will most likely see a touch of the 50 period Exponential Moving Average.

    Fundamental Outlook

    The Pound will not be affected by any major economic releases, so the pair’s direction will be determined by the technical aspect and by the U.S. Consumer Confidence survey.
    • 0
  11. GDMFX added a post in a topic Gdmfx - Gdmfx.com   



    Enjoy the Webinar in the company of our Trading Guru and learn how to recognize the first stage of trend reversal. Sign up now: http://goo.gl/kVsbpv
    • 0
  12. AinKaoruWong added a post in a topic Khidmat Terjemahan Melayu - Inggeris , 5 Sen Shj ! (Bi - Bm)   

     
     
    Novel Tercipta Untukku (Diadaptasi Daripada Filem) - RM25
     
    SINOPSIS / DESCRIPTION:
     
    *Diadaptasi Daripada Filem terbitan Astro.
    Cinta Itu, Apabila Aku Tahu Kau Tercipta Untukku Hingga Akhir Hayatku...
    Tiga kali mereka dipertemukan dengan cara yang tidak diduga. Tanpa sedar, ketiga-tiga  pertemuan itu rupa-rupanya pembuka jalan untuk mereka saling mengenali. Namun,  bukan mudah membina kemesraan.
    Adil merasakan seperti ada yang tidak kena dengan Thia. Serupa minah senget pun ada. Pelik sungguh, tapi gadis itulah yang membuatkan dia tersenyum dan teringat selalu. Melalui anak saudaranya, Alif yang merupakan salah seorang anak murid Thia, Adil mendekati Thia.
    “Tadi Teacher Thia kirim salam kat Unckedil.”
    “Lah, apa pasal baru sekarang Alif nak cakap?”
    “Lupa…”
    “Ngeee, muda-muda dah lupa.”
    “Tapi kenapa tiba-tiba Teacher Thia kirim salam kat Unckedil?”
    “Sebab Alif cakap Unckedil kirim salam kat Teacher Thia.”
    Habis!
    Tidak sangka, hubungan antara Adil dan Thia berubah sama sekali selepas itu. Namun, ketika bunga-bunga kemesraan sedang berputik, mereka harus terima hakikat ada sesuatu yang menghalang hubungan mereka untuk ke fasa seterusnya.
     
     
    Berminat untuk beli ?

    Klik sini >> http://www.mudah2u.co.vu/2017/04/tercipta-untukku-diadaptasi-daripada.html
     
     
    .
    • 0
  13. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Tiada bayaran terhadap Deposit! SuperForex tidak mengenakan sebarang caj bagi bayaran dalaman untuk tujuan deposit dan pengeluaran. Kini anda boleh mngecaj deposit anda tanpa kerugian. Ketahui lebih lanjut disini.https://superforex.com/no-fees-on-deposit

    Aplikasi Mudah Alih SuperForex
    SuperForex mengenali bahawa agar benar berjaya kadangkala anda perlu untuk berhubung dan sentiasa rapat dengan dagangan anda. Untuk melakukan ini, Anda perlu dan boleh mendapatkan maklumat berkaitan Forex dengan pantas dan membuat keputusan sepantas kilat terhadap dagangan anda. Apa cara yang terbaik untuk melakukannya selain mendapatkan set peralatan untuk berdagang secara mudah alih? Kini kami menawarkan sebuah set aplikasi mudah alih yang disediakan ekslusif untuk pelanggan SuperForex yang membolehkan anda mengurus segalanya dari peranti tablet atau telefon pintar anda.
    Anda boleh memuat turun di https://superforex.com/forex-mobile-app
    • 0
  14. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Tiada bayaran terhadap Deposit! SuperForex tidak mengenakan sebarang caj bagi bayaran dalaman untuk tujuan deposit dan pengeluaran. Kini anda boleh mngecaj deposit anda tanpa kerugian. Ketahui lebih lanjut disini.https://superforex.com/no-fees-on-deposit
    • 0
  15. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   


    Bagaimana Ingin Menjadi Introducing Broker yang Berjaya - Seminar di Jakarta

    SuperForex ingin menjemput anda agar mengambil bahagian sebuah acara latihan ekslusif pada Rabu yang mana ia  akan mengajar anda trik untuk berjaya sebagai kareer seorang Introducing Broker.
    Semasa sesi latiahn, anda bakal mempelajari lebih mendalam sebagai seorang IB. Kami ingin membincangkan topik seperti kaedah online dan offline bagi tujuan promosi dan rahsia perniagaan yang lain didalam dunia Forex. Kami akan melatih anda bagaimana menggunakan wang SuperForex didalam latihan sebagai IB, bagaimana berintengrasi bersama fungsi Local Depositor terhadap kerja anda, dan bagaiman menambah hasil IB anda ke keuntungan maksimum.
    Acara
    Sesi latihan akan diketaui oleh wakil kami di Indonesia dan juga oleh CEO SuperForex, En. Vladamir Syrov. Refreshment akan diberikan. Masa dan alamat latihan adalah seperti berikut:
    April 26, 13:00 - 17:00
    One Pacific Place - Jl. Jend. Sudirman No. Kav 52-53, RT.5/RW.3,
    Senayan, Jakaarta, Kota Sakarta Selatan
    Sila membuat tempahan tempat duduk anda dengan menghubungi :
    +628118308743 (Whatsapp Yoga)
    +62811351109 (Whatsaap Dicky)
    Kami berharap berjumpa anda disana!
    • 0
  16. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Super Forex merancang Program Perkongsian khusus https://superforex.com/id/partnership-program  termasuk tawaran untuk semua orang.
    • 0
  17. GDMFX added a post in a topic Gdmfx - Weekly News   

    WEEKLY ANALYSIS: BRACE FOR A WILD WEEK: FRENCH ELECTION, ECB INTEREST RATE


    EUR/USD

    Weekly Analysis: Last week the bulls scored an important victory by moving the pair above the 50 days Exponential Moving Average but some of the gains were erased later in the week. Overall, price action was bullish, but key resistance (1.0800) was not broken.



    Technical Outlook

    Price is capped to the upside by the resistance at 1.0800 and to the downside by the 50 days EMA as well as several support levels. The last two days show candles with wicks in their upper and lower sides respectively, which is a sign of indecision but the focus early in the week will be on the French Presidential Election, which will generate increased volatility and possibly a strong move in one direction. For this reason, we recommend caution, especially during the first part of the week.

    Fundamental Outlook

    The first important release of the week is the German IFO Business Climate, scheduled Monday. This is a survey of about 7,000 businesses, derived from their opinions on current and future economic conditions. Also keep in mind that the French Presidential Election held on Sunday will probably have a strong impact on the Euro in the beginning of the week.

    Tuesday the focus shifts towards the US Dollar for the release of the U.S. Consumer Confidence survey and Wednesday is a slow day, without any major economic releases.

    Thursday will be the most important day of the week for the Euro as the European Central Bank meets to announce the interest rate. Soon after the announcement, ECB President Mario Draghi will hold a press conference, discussing the rate decision and answering journalists’ questions. Usually the conference creates strong volatility and possibly irregular price action.

    The trading week finishes Friday with a potential market-mover for the US Dollar: the U.S. Advance version of the Gross Domestic Product. Out of the three versions of the GDP (Advance, Preliminary and Final), this is the earliest and tends to have the strongest impact.


    GBP/USD

    British Prime Minister May called for a snap General Election that will take place in June and this was the highlight of last week, triggering a huge move to the upside that took the pair above the long time resistance at 1.2770.



    Technical Outlook

    After breaking the top of the channel that confined the pair for a long time, price stopped between 1.2850 and 1.2770 and remained there for the rest of last week. The bias is now bullish but it must be noted that the Relative Strength Index and Stochastic have both reached overbought and this is an early sign that a bearish pullback will soon occur. The French Presidential will have an impact on the markets and this pair will probably be affected as well, thus we recommend caution, especially early in the week.

    Fundamental Outlook

    The Pound has a very slow week ahead in terms of economic indicator releases. The only major indicator is the British Preliminary Gross Domestic Product, scheduled Friday. This is the main gauge of an economy’s performance and usually strengthens the currency if it posts higher than expected numbers.
    • 0
  18. GDMFX added a post in a topic Gdmfx - Daily News   

    FOREX NEWS: EURO IN THE SPOTLIGHT AS THE FRENCH ELECTION SHAKES THE MARKET


    EUR/USD

    Forex News: Friday the pair showed mixed movement, first descending into the support at 1.0680 and then bouncing above 1.0710; economic data came close to analysts’ expectations, so the impact was mostly overlooked.



    Technical Outlook

    The 50 period Exponential Moving Average together with the level at 1.0680 created a very strong confluence zone of support, which acted as a springboard for price and immediately pushed it higher. Under normal circumstances, we would anticipate a continuation of the bullish advance, but given the important French Presidential Election that took place over the weekend, we maintain a neutral stance and recommend caution.

    Fundamental Outlook

    The Euro will be affected throughout the day by the French Presidential Election and this will probably be a reason for irregular price action, with alternating periods of high and low volatility.

    At 8:00 am GMT the German IFO Business Climate is released, expected to show a reading of 112.4. This is a well-respected survey, with a large sample of about 7,000 businesses, that asks respondents to rate the current level of business conditions, as well as a 6-month outlook; under normal circumstances, a higher than anticipated reading strengthens the Euro.


    GBP/USD

    The pair dropped Friday, mostly due to a worse than expected value of the British Retail Sales (forecast -0.3%; actual -1.8%) but the support at 1.2770 couldn’t be broken and price returned above it after a temporary dip below.



    Technical Outlook

    The support at 1.2770 proved once again too strong and the pair bounced higher after a failed attempt to break it. This shows that the bears still cannot build enough pressure and the bulls remain in control but for the time being the pair is trapped between support (1.2770) and resistance (1.2855). A break of support will probably take price into the 50 period EMA, while a break of resistance will make 1.2905 the first target but the pair’s movement will likely be affected by the French Presidential Election.

    Fundamental Outlook

    The United Kingdom didn’t schedule major news releases for today but the markets will be affected by the French Presidential Election so we recommend caution throughout the day.
    • 0
  19. GDMFX added a post in a topic Gdmfx - Gdmfx.com   



    Keep your eyes open for the key event today: French Presidential Election
    http://goo.gl/ucifVf
    • 0
  20. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Tiada bayaran terhadap Deposit! SuperForex tidak mengenakan sebarang caj bagi bayaran dalaman untuk tujuan deposit dan pengeluaran. Kini anda boleh mngecaj deposit anda tanpa kerugian. Ketahui lebih lanjut disini.https://superforex.com/no-fees-on-deposit

    Akauan Profi-STP Dari SuperForex
    SuperForex telah melancarkan sebauah akaun istimewa khas kepada yang mengambil potensi penuh terhadap Forex. Akaun Jenis ini sudah dikenali oleh pedagang profesional sebagai akaun STP. Kelebihan utama akaun ini adalah operasi dagangan secara terus ke pembekal likuaditasi menggunakan Jambatan FX yang membolehkan anda berdagang dengan selesa dan kondisi yang lebih baik.
    Kondisi penting dan kelebihan akaun Profi-STP:
    Deposit minimum : $20 000(atau nilai sama dalam EUR)
    Leverage dari 1:1 sehingga 1:200
    Kesemua instrumen dagangan tersedia
    Lot dagangan minimum : 0.2, step 0.1 lot
    Stop out/ margin call : 20%/50%
    Variable spread, bermula 20% untuk pasangan asas
    Pengunaan tanpa limit Expert Advisors
    Untuk perhatian bahawa akaun ini tidak sesuai untuk program bonus kami , contoh anda tidak memohon untuk bonus bagi akaun ini
    Ketahui lebih di https://superforex.com/profi-stp-accounts
    • 0
  21. gongzaimee added a post in a topic Air-cond mana cepat sejuk?   

    nak cari air-cond tu budget dia berapa ? jadi boleh kecilkan range itu , nak jenama jepun ke ,  malaysia ke atau China ke ? apa preferences yang you nak minta 
    • 0
  22. drekyee added a post in a topic Air-cond mana cepat sejuk?   

    cuaca sekarang agak susah nak ambil nafas tahu x , tapi i rasa dalam pasaran ni ada banyak je air-cond dia cepat sejuk , tp janjilah harga tu jangan la terlampau sangat 
    • 0
  23. cabbagemint added a topic in Hobbies & Living   

    Air-cond mana cepat sejuk?
    cuaca hari sekarang panas gila , nak cari air cond yang cepat sejuk tapi entahlah air-cond mana yang ok sikit , boleh tolong sikit x kawan2
    • 4 replies
    • 24 views
  24. AinKaoruWong added a post in a topic Jawatan Kosong Guru Tuisyen/ Kerja Sambilan Cikgu Hometuition (Rm3200)   

    LATEST JOB TUISYEN - 24/4/2017

    Job Tuisyen dibawah HANYA terbuka kepada Tutor yang telah memiliki " MANUAL PANDUAN TUTOR " . Pastikan anda telah membaca bab "Jadual Tuisyen" dan "Kutipan Yuran" !
    *Bagi Tutor yang belum membuat pendaftaran  lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin !
    **Job Tuisyen Online ( Mengajar tuition melalui Skype/YM/Fb ke seluruh Malaysia, tidak kira anda di negeri mana !) hanya untuk tutor yang telah menaiktaraf kepada TUTOR ONLINE SAHAJA boleh reserve. Untuk menaiktaraf ke Tutor Online, sila rujuk emel autoresponse yg diterima.
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 732 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan TERENGGANU
    Nama Pelanggan Tuisyen:  LIYANA
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): ENGLISH LANGUAGE (SPM REPEATER)
    Kawasan : KG TELUK MENARA MANIR 21200 KUALA TERENGGANU
    Pada hari:  EVERY MONDAY - 9-11 AM  

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 732 - Subjek?'" selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 731 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Pulau Pinang
    Nama Pelanggan Tuisyen: Roslina
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Prnsip akaun,  Bm Komsas spm.
    Kawasan :  taman seri indah, 13200 kpala batas
    Pada hari: ikut guru

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 731 - Subjek?'" selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 730 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Selangor
    Nama Pelanggan Tuisyen: Fasya
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Math, BM, Science and English , for standard 2
    Kawasan :  Alam Impian, Shah Alam
    Pada hari: weekdays 2 times a week
    - Time: 10.00am - 12.00pm

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 730 - Subjek?'" selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     
    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 729 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan Perak
    Nama Pelanggan Tuisyen: NAJMI
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): Bahasa Inggeris dan Bahasa Arab
    Kawasan : Kg. Pasir Pandak, Jalan Lekir, 32020 Sitiawan
    Pada hari: Setiap Jumaat
    - Waktu pengajian (Time): 8:00 hingga 10:00 p.m.

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 729 - Subjek?'" selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     

    //////////////////////// - LATEST JOB TUITION 728 - Untuk DiReserve Oleh Tutor Kawasan NEGERI SEMBILAN
    Nama Pelanggan Tuisyen: NUR ADZREEN ARRIESYA
    Subjek (Pilih salah satu atau lebih): FORM 4 & 5 (ADD MATH , PHYSIC, CHEMISTRY, BIOLOGY,  ENGLISH,
    Kawasan : KAMPUNG BAHARU , SERI MENANTI
    Pada hari: SETIAP HARI @ DAILY
    - ( Time ) : 6:00 p.m. -  9.00 p.m.

    CARA RESERVE : Tutor yang berkenaan sila emailkan TUTOR ID, Subjek (Pilih salah satu atau lebih) yang boleh mengajar & kadar upah sebulan ( Rujuk Manul Tutor untuk cara Kiraan )
    ke OneHomeTuition[at]yahoo[dot]com
    dengan tajuk email "Job Tuition 728 - Subjek?'" selewat-lewatnya esok.
    *Tutor boleh  membuat reserve yang berbeza dengan Subjek dan Kadar yg didaftarkan dalam Link Profile
     

    ================================
     
    *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar 'reserve' Job Tuisyen, itu bermakna Job Tuisyen tersebut telah diutamakan kepada "Tutor berdaftar" yang lain ATAU kerana anda BELUM mempunyai Manual Panduan Tutor.
     
     
     
     
     
     
     
     

    .
    • 0
  25. SuperForex_Aedin added a post in a topic SuperForex - Company News   

    Masih menginginkan menubuhkan jaringan broker sendiri? Kini anda boleh, dengan Program Kerjasama SuperForex. Ketahui Lebih lanjut disini. https://superforex.com/partners-earnings
    • 0